Επικαιρότητα:

Οι καλύτεροι συνδυασμοί σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους

05 Φεβ. 2022 - 13:06 | Διατροφή
Οι καλύτεροι συνδυασμοί σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους

Θέλετε να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους με τους καλύτερους συνδυασμούς σνακ;

Μπορεί να τρώτε υγιεινά την ώρα των γευμάτων, αλλά το βράδυ ή όταν είστε χαλαροί, είστε τότε ικανοί να αδειάσετε μία σακούλα πατατάκια, ένα μπολ με παγωτό, ένα κουτί με μπισκότα ή κουλουράκια και όλες οι προσπάθειες πάνε χαμένες.

 Για να επανέλθετε στους στόχους σας για απώλεια βάρους, προσαρμόστε τα σνακ σας ώστε να είναι δυναμικοί συνδυασμοί χωρίς να σας προσθέτουν περιττές θερμίδες.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να τρώτε σνακ που έχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Τα σνακ που συνδυάζουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες υποστηρίζουν πολύ την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες ηρεμούν τις ορμόνες της πείνας και εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, ώστε να μπορείτε να παραμένετε χορτάτοι και ικανοποιημένοι μεταξύ των γευμάτων, σύμφωνα με το eatthis.com. «Η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα σας και η διατήρηση της ινσουλίνης (της ορμόνης που αποθηκεύει λίπος) σε χαμηλά επίπεδα μεταξύ των γευμάτων είναι το κλειδί για να παραμείνετε σε κατάσταση καύσης λίπους».

Οι καλύτεροι συνδυασμοί σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους


1.Μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο
 
Οι μπανάνες είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την απώλεια βάρους, καθώς σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι και συμβάλλουν ελάχιστα στις θερμίδες στη διατροφή. Μπόνους: Το φυστικοβούτυρο, το οποίο προάγει την υγεία της καρδιάς.

 . Κράκερ ολικής αλέσεως και τυρί
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες. Το τυρί περιέχει λίπος και πρωτεΐνες, τα οποία επίσης σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

3.Ένα μήλο και φιστίκια Αιγίνης
Αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την απώλεια λίπους, θέλετε ένα σνακ που όχι μόνο ικανοποιεί τις λιγούρες για γλυκά και τραγανά σνακ χωρίς όμως να παρέχει πάρα πολλές θερμίδες, αλλά βοηθά επίσης να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής στο επόμενο γεύμα σας.

Το γλυκό και τραγανό μήλο προσφέρει διπλό όφελος επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες και σας κρατά χορτάτους. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες μήλου έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν το σώμα να χάσει λίπος.

 Τα φιστίκια επεκτείνουν τη δύναμη παραμονής και την ενεργειακή ώθηση των πιο γρήγορα αφομοιωμένων υδατανθράκων (του μήλου), παρατείνοντας την ικανοποίηση, καθώς τα φιστίκια παρέχουν έναν νικηφόρο συνδυασμό φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, καθώς και ακόρεστων λιπαρών.

4. Κράκερ με σπόρους και αβοκάντο
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα λίπη μόνο όταν ακούν «αβοκάντο», αλλά κάθε αβοκάντο περιέχει πραγματικά 14 γραμμάρια φυτικών ινών. Συνδυάστε το με ένα κράκερ με σπόρους για να προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη και ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες.

 5. Γιαούρτι και μούρα
Γιαούρτι και μούρα σε ένα μπολ, ο απόλυτος συνδυασμός. Και αν θέλετε να γίνει πιο εντυπωσιακός, βάλτε εναλλάξ στρώσεις γιαουρτιού και μούρα σε γυάλινο μπολ και πασπαλίστε από πάνω λίγη κανέλα με μερικά κλωνάρια φρέσκιας μέντας.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη είναι κλειδί για την απώλεια βάρους, επειδή η αύξηση του ποσοστού πρωτεΐνης στη διατροφή σας μπορεί να περιορίσει την όρεξη και να αυξήσει τον κορεσμό όλη την ημέρα , βοηθώντας στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής και χάνοντας βάρος ευκολότερα. Το γιαούρτι είναι επίσης μια καλή πηγή προβιοτικών, τα βακτήρια που κάνουν καλό στο έντερο επηρεάζοντας θετικά τις ορμόνες που βοηθούν στη ρύθμιση της όρεξης, την αποθήκευση λίπους και την καύση λίπους.

 Προσθέστε μούρα, όπως βατόμουρα, άγρια ​​βατόμουρα, σμέουρα και φράουλες. Τα μούρα είναι φυσικά χαμηλά σε ζάχαρη και θερμίδες, αλλά είναι αρκετά γλυκά για να περιορίσουν την επιθυμία για γλυκό. Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες για να προάγουν τον κορεσμό και περιέχουν το φυτοχημικό C3G που φαίνεται να βοηθά στην απώλεια βάρους και αυξάνει την παραγωγή τόσο της αδιπονεκτίνης (που ενισχύει τον μεταβολισμό του λίπους) όσο και της λεπτίνης (που καταστέλλει την όρεξη).

Υπολογίστε περίπου ¾ φλιτζανιού γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και ¾ φλιτζανιού μούρα.

 6. Μύρτιλλα και ωμά καρύδια
Και τα καρύδια βοηθούν πολύ στην προαγωγή της καλής υγείας και βοηθούν στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Επίσης περιέχουν μια καλή δόση αντιοξειδωτικών. Μισό φλιτζάνι μούρα έχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών και μόλις τέσσερα γραμμάρια ζάχαρης και ένα ¼ φλιτζάνι καρύδια έχει δύο γραμμάρια φυτικών ινών, πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γραμμάριο ζάχαρης.

7. Ρόδια και ηλιόσποροι
Όταν πεινάτε, δοκιμάστε αυτόν τον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συνδυασμό που προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

 8. Μαύρη σοκολάτα και σμέουρα
Αγαπάτε τη μαύρη σοκολάτα; Εδώ είναι η δικαιολογία σας. Η μαύρη σοκολάτα διαθέτει μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο – που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να φάτε επιπλέον σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα. Συνδυάστε 60 γραμ. μαύρης σοκολάτες με ένα φλιτζάνι σμέουρα, τα οποία διαθέτουν χορταστικές φυτικές ίνες.

healthstories