Πέντε υγιεινά σνακ για να τρως χωρίς τύψεις

07 Φεβ. 2022 - 09:21 | Διατροφή
Πέντε υγιεινά σνακ για να τρως χωρίς τύψεις

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια κάθε επιτυχημένης δίαιτας είναι τα ενδιάμεσα σνακ, που δεν πρέπει να παραλείπονται για κανένα λόγο. 

Πέρα των θρεπτικών συστατικών που δίνουν, είναι και αυτά που βοηθούν να αντέξεις ανάμεσα στα γεύματα και να μην υποκύψεις σε περιττά τσιμπολογήματα, που θα στείλουν περίπατο όλη την προσπάθεια που έχεις κάνει να περιορίσεις τις θερμίδες και να χάσεις βάρος.

Μιλώντας για υγιεινό σνακ το μυαλό όλων πάει σε κάποιο φρούτο ή μπάρα, υπάρχουν όμως πολλές επιλογές, γρήγορες και υγιεινές. Διάβασε παρακάτω προτάσεις με νόστιμα σνακ, σίγουρα θα εντοπίσεις αυτά που σου ταιριάζουν!

Smoothie
 
Ένα smoothie είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Οι χυμοί που αγοράζουμε από το εμπόριο είναι γεμάτα θερμίδες και γλυκαντικά, το να φτιάξουμε τον δικό μας χυμό με φρούτα εποχής περιέχει λιγότερες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη. 

Γιαούρτι και ανάμεικτα μούρα
 
Το απλό γιαούρτι και τα μούρα κάνουν ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό σνακ.

Εκτός από μεγάλη πηγή ασβεστίου και καλίου, το ελληνικό γιαούρτι είναι επίσης υψηλό σε πρωτεΐνες.

Τα μούρα είναι μια από επίσης καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών. Τρώγοντας αυτό το μικρό γεύμα θα πάρετε μια καλή ποικιλία από αντιοξειδωτικά, ειδικά αν καταναλώνετε ένα μείγμα διαφορετικών χρωμάτων μούρων.

 
Muffins χωρίς ζάχαρη και βρώμη

Αυτά τα πεντανόστιμα muffins δεν περιέχον ζάχαρη και βούτυρο, το βασικό τους συστατικό είναι η βρώμη ενώ αντί για ζάχαρη περιέχει μέλι.

 Υλικά

 1 και  ½ φλ. Αλεσμένη βρώμη

1 κ.σ. κανέλα

½ ποτήρι νερού κεφιρ light

½ φλ. Ηλιέλαιο

2μήλα σε κυβάκια 

2 δαμάσκηνα σε κυβάκια

3 κ.σ μέλι

½ φλ. Σταφίδες μαύρες

2 αυγά

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ baking

1 βανίλια

Θα χρειαστεί χαρτάκια σε φόρμα για muffins

Στην αρχή χτυπάμε την βρώμη στο μούλτι για να γίνει σαν αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την σκόνη βρώμης, την κανέλα, το λάδι, τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κεφίρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Η ζύμη μας θα είναι λίγο σφιχτή. Προσθέτουμε επίσης τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης χαρτάκια σε φόρμα για μάφινς και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Σε κάθε χαρτάκι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά περίπου. Προαιρετικά αφού κρυώσουν μπορείτε να προσθέσετε στην κορυφή σοκολάτα.

Αυγά
Με όποιον τρόπο και αν τα φτιάξουμε τα αυγά είναι μια επιλογή εύκολη και χορταστική. Είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε.

Περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνη Κ2 και Β12. Τα αυγά χορταίνουν απίστευτα τον οργανισμό και μπορεί να μειώσουν την ποσότητα θερμίδων που τρώμε για πολλές ώρες, πράγμα που θα  βοηθήσει στο να χάσουμε βάρος.

Ξηροί καρποί
Είναι σχετικά υψηλοί σε λιπαρά και σε χορταίνουν πολύ. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών με μέτρο μπορεί να επίσης βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Επίσης περιέχουν την τέλεια ισορροπία υγιούς λίπους, πρωτεϊνών και ινών.

.topontiki.