Ρίξτε την κοιλίτσα γρήγορα με 5 απλά διατροφικά tips

25 Απρ. 2022 - 14:27 | Διατροφή
Ρίξτε την κοιλίτσα γρήγορα με 5 απλά διατροφικά tips

Αν σας απασχολούν τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς, δεν είναι και τόσο δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά και μάλιστα άμεσα.

Το μόνο που χρειάζεστε για να τον πετύχετε είναι 30 λεπτά τακτικής άσκησης την ημέρα και τα ακόλουθα διατροφικά tips: 

1. Μην παραλείπετε γεύματα
Η έρευνα δείχνει ότι ένα άτομο που παραλείπει ένα γεύμα «λέει» στο σώμα του ότι βρίσκεται σε κατάσταση λιμοκτονίας. Έτσι, μόλις φάει το σώμα του θα αποθηκεύσει λίπος ως τρόπο να συσσωρεύσει αρκετά αποθέματα ενέργειας για να καταπολεμήσει την ασιτία στην οποία νομίζει ότι βρίσκεται. 

Η τεχνική είναι να επιλέγετε κάθε 3 έως 4 ώρες ένα σνακ είτε ένα γεύμα και να παραμένετε συνεπείς.

2. Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Αλλά πολλοί άνθρωποι που χάνουν βάρος δεν λαμβάνουν απαραίτητα αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή τους, με αποτέλεσμα να χάνουν μαζί με το λίπος και μυς. Και λιγότερη μυϊκή μάζα σημαίνει πιο αργός μεταβολισμός, συνολικά. Όταν προγραμματίζετε τα γεύματά σας, λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι η πρωτεΐνη παίζει βασικό ρόλο αν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλίτσα.

3. Τρώτε λιγότερες θερμίδες το βράδυ
Μελέτες δείχνουν ξανά και ξανά ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε διαρκή απώλεια βάρους. Κάντε λοιπόν πιο ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και παραλείψτε τα βαριά νυχτερινά σαν, αν θέλετε να μικρύνετε τη μέση σας.

4. Παρακολουθείτε τις θερμίδες σας 
Για να «κάψετε» το λίπος στην κοιλίτσα πρέπει να μάθετε να έχετε θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες λαμβάνετε. Το σώμα σας θα αρχίσει να καίει σωματικό λίπος για να αναπληρώσει αυτό το έλλειμμα, οδηγώντας με την πάροδο του χρόνου σε μείωση του λίπους στην κοιλίτσα.

 5. «Αγκαλιάστε» τη διαλειμματική νηστεία
Εάν δεν σας αρέσει να μετράτε θερμίδες, το να τηρείτε ένα απλό πρόγραμμα διαλειμματικής νηστείας μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για τη μέση σας. Πώς γίνεται αυτό; Αντί να τρώτε από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο, περιορίζετε το φαγητό σας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η μέθοδος 16/8. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει το vita.gr, ότι νηστεύετε για 16 ώρες και έχετε ένα «παράθυρο» 8 ωρών για να φάτε τα 2 με 3 γεύματά σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες που καταναλώνετε σε μια μέρα. Με τον καιρό, αυτό θα μειώσει το κοιλιακό λίπος.

 Αν θέλετε η διατροφή σας να λειτουργεί για εσάς, ακολουθήστε πιστά τις παραπάνω  συμβουλές, συνδυάζοντάς τις για μέγιστα αποτελέσματα με τροφές που «λιώνουν» το κοιλιακό λίπος.