Επικαιρότητα:

Τσάι και απώλεια βάρους: 4 κορυφαία ροφήματα για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

30 Απρ. 2022 - 19:28 | Διατροφή
Τσάι και απώλεια βάρους: 4 κορυφαία ροφήματα για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Με ένα μοναδικό μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, μπορείτε να βρείτε διάφορα είδη νόστιμων τσαγιών για να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά. Το τσάι είναι ένα διαχρονικό ρόφημα. Για πολλούς ανθρώπους, δεν είναι κάτι λιγότερο από μια ανάγκη. Η κουλτούρα του τσαγιού συνεχίζεται στη βιομηχανία δίαιτας υπό τον ισχυρισμό μάρκετινγκ του τσαγιού αδυνατίσματος. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε ακριβά φύλλα τσαγιού για να επιτύχετε τα οφέλη. Το τσάι πιθανότατα λειτουργεί καλύτερα για οποιοδήποτε σχέδιο απώλειας βάρους όταν το συνδυάζετε με επαρκή άσκηση και υγιεινή διατροφή. Σίγουρα, η κατανάλωση τσαγιού για απώλεια βάρους είναι πολύ υποκειμενική. 

 
4 τσάι για απώλεια βάρους 

Πράσινο τσάι. Όλες οι συζητήσεις για την απώλεια βάρους ξεκινούν με το πράσινο τσάι. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που έπιναν σταθερά δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, παρείχαν χαμηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους από ό,τι οι μη τακτικοί χρήστες πράσινου τσαγιού. Θεωρείται το πιο αποτελεσματικό τσάι αδυνατίσματος. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες που αυξάνουν την καύση λίπους και ενισχύουν το μεταβολισμό. Η φύση του πράσινου τσαγιού που καίει θερμίδες είναι μια ευλογία για τα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα. 

Μαύρο τσάι. Μια από τις πιο ισχυρές ποικιλίες τσαγιού στην αγορά, το μαύρο τσάι περιέχει μια καλή ποσότητα φλαβονών που αποτελεί μια φανταστική επιλογή ροφήματος για άτομα που προσπαθούν να μειώσουν το βάρος. Μια μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση τσαγιού με υψηλά φλαβονοειδή προάγει χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους με χαμηλότερες φλαβόνες. Ως εκ τούτου, η έγχυση των φύλλων μαύρου τσαγιού σε νερό είναι ένα τέλειο ρόφημα για την υποστήριξη της διαχείρισης βάρους. Επιπλέον, το μαύρο τσάι περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον μαύρο καφέ ως συμβουλή διατροφής για απώλεια βάρους. 

Λευκό τσάι. Οι κατεχίνες στο λευκό και το πράσινο τσάι είναι συγκρίσιμες, καθιστώντας τις ιδανικές για απώλεια βάρους. Η κατανάλωση εκχυλίσματος λευκού τσαγιού αποτρέπει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων και προάγει τη διάσπαση των υπαρχόντων. Επιπλέον, είναι το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι εκεί έξω, που σημαίνει ότι το λευκό τσάι διατηρεί τις ιδιότητες καύσης λίπους. 

Τσάι ιβίσκου. Η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου σας προμηθεύει με ορισμένες φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της αποβολής του λίπους και στη ρύθμιση των γονιδίων του μεταβολισμού των λιπιδίων. Το τσάι ιβίσκου είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν τους αρέσει να πίνουν πράσινο τσάι. Θα πρέπει να πίνετε 3-4 φλιτζάνια τσάι ιβίσκου την ημέρα, χωρίς να προσθέτετε σάκχαρα, μισή ώρα πριν από τα κύρια γεύματά σας. Μπορείτε να περιμένετε καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους εάν συνδυαστούν με σωματική άσκηση και δίαιτα. Το εκχύλισμα ιβίσκου μπορεί να κρατήσει το βάρος σας σε πιο υγιές επίπεδο.

Θα μπορούσε το τσάι να λειτουργήσει για την απώλεια βάρους; 
Τα διάφορα είδη τσαγιού παρουσιάζουν χαρακτηριστικές ιδιότητες καύσης λίπους. Ωστόσο, είναι αρκετά για να επιτευχθεί αυτό το ιδανικό σωματικό βάρος; Πιθανώς όχι. Το τσάι από βότανα έχει γίνει ένας εύκολος τρόπος για να χάσετε βάρος, ειδικά μεταξύ των νέων. Αν και η κατανάλωση τσαγιού από βότανα από μόνη της δεν θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, σας βοηθά έμμεσα να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά. Δεν είναι έγκυρο να πούμε ότι μια μόνο προσθήκη τσαγιού στη διατροφή σας είναι το μυστικό για την απώλεια βάρους.

 Ανεξάρτητα από το πόσο τσάι πίνετε, ο τρόπος ζωής και η διατροφή σας είναι εξίσου σημαντικά. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια ενεργή ρουτίνα γυμναστικής για περισσότερες από δύο ώρες καθημερινά. Εκτός από αυτό, ακολουθείτε πάντα μια δίαιτα απελευθέρωσης ενέργειας πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, υγιή λίπη και δημητριακά ολικής αλέσεως.