Και όμως υπάρχουν απολαυστικοί τρόποι για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά!

21 Μαίου 2022 - 06:57 | Διατροφή
Και όμως υπάρχουν απολαυστικοί τρόποι για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά!

Εάν στόχος σας είναι να χάσετε το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, είναι πολύ πιθανό να έχετε προσπαθήσει να απαρνηθείτε πλήρως τα γλυκά. Στην πραγματικότητά όμως, δεν χρειάζεται να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία. Αρκεί να ακολουθήσετε τους παρακάτω απολαυστικούς τρόπους για να τα εντάξετε σε ένα πλάνο ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Προσέχουμε τις μερίδες
Ακριβώς επειδή προσπαθείτε να χάσετε βάρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τρώτε επιδόρπιο. Αντίθετα, το να δίνετε προσοχή στα μεγέθη της μερίδας σας μπορεί να κάνει θαύματα για να μειώσετε το λίπος ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γλυκά.

Μια κούπα τσάι μαζί με το γλυκό για μειωμένο λίπος στην κοιλιά
Μπορεί να μην συνδέετε αυτόματα την κατανάλωση τσαγιού με την κατανάλωση γλυκού, αλλά ο συνδυασμός των δύο μπορεί όχι μόνο να είναι απολαυστικός αλλά και πιο υγιεινός. Αυτός είναι και ο λόγος που μας τον προτείνουν οι ειδικοί.

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και μια ένωση που ονομάζεται EGCG, που σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να υποστηρίζει την απώλεια βάρους.

Δοκιμάστε την σορμπέ εκδοχή
Αν είστε λάτρης των φρούτων, δοκιμάστε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φρούτα, που όχι μόνο θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό αλλά θα σας δώσουν και πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης, προάγοντας τον κορεσμό.

Ή μπορείτε να φτιάξετε απλά επιδόρπια με βάση τα φρούτα, όπως αυτό το σορμπέ γιαουρτιού με πορτοκάλι.

Πλούσιο γεύμα πριν το γλυκό
Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε το επιδόρπιό σας αφού έχετε ήδη καταναλώσει ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εάν προσπαθήσετε να φάτε επιδόρπιο με άδειο στομάχι ή μετά από ένα γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στους στόχους σας.

Η παράλειψη γευμάτων θα κάνει την επιθυμία σας πιο έντονη και έτσι είναι πιθανό να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να χορτάσετε. Επιπλέον, η κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ειδικά εκείνων με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αυξάνει γρήγορα το σάκχαρό σας. Αυτοί οι τύποι γευμάτων θα αυξήσουν επίσης την όρεξή σας για επιδόρπια με ζάχαρη.

vita.gr