Επικαιρότητα:

Δημήτρης Οικονομάκης — Διατροφική Ελευθερία στο MyFlex

17 Ιουν. 2022 - 12:52 | Διατροφή
Δημήτρης Οικονομάκης — Διατροφική Ελευθερία στο MyFlex

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ, με τον ήλιο να μας ζεσταίνει και το μπλε τού ουρανού να μας φτιάχνει την κάθε μέρα. Για πολλούς όμως η ξέγνοιαστη αυτή εποχή συνδυάζεται με έναν τεράστιο φόβο για την επίσκεψη στη θάλασσα.

Έχεις το summer body που πρέπει, για να βγεις στην παραλία; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σου απαντήσουν ότι από τη στιγμή που έχεις σώμα, μπορείς να πας οπουδήποτε. Αυτοί όμως που δεν τους αρέσει η εικόνα τους αγχώνονται με αυτή την πιο αποκαλυπτική έξοδο.

Η επόμενη απάντηση λοιπόν είναι ότι μπορείς να φτιάξεις το σώμα που θέλεις. Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Αν ο άνθρωπος βάλει κάτι στο μυαλό του, έχει την ψυχική δύναμη και την πνευματική αντοχή να το πετύχει. Αυτό φυσικά ισχύει και για την απώλεια βάρους ή τη σμίλευση του σώματος.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν επιλέγεται ένας υγιεινός τρόπος επίτευξης αυτών των άρρηκτα συνδεδεμένων με την υγεία στόχων. Πολλοί είναι αυτοί που γυμνάζονται με τις ώρες και τρώνε ελάχιστα, για να φτάσουν γρήγορα στο αποτέλεσμα που επιθυμούν. Ο Δημήτρης Οικονομάκης με το πρόγραμμα MyFlex βρίσκεται στον χώρο της διαιτολογίας για να αποδείξει, βασισμένος σε επιστημονικές έρευνες, ότι το σώμα των ονείρων τού καθενός φτιάχνεται μέσα από το καλό και σωστό φαγητό.

Πώς επιτυγχάνεται η διατροφική ελευθερία;
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την ομάδα τού MyFlex είναι να μάθουν τους στόχους σου αλλά και τα πάντα για τον οργανισμό σου, ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν το ιδανικό διατροφολόγιο για σένα. Όλοι είμαστε διαφορετικοί: αν δύο άνθρωποι ακολουθήσουν το ίδιο πλάνο διατροφής, δε θα έχουν τα ίδια τελικά αποτελέσματα.

Συνήθως όταν γίνεται λόγος για διατροφολόγια, ένα χαρτί με συγκεκριμένους και βαρετούς συνδυασμούς φαγητών έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων. Αυτό όμως δεν ισχύει και στη MyFlex. Για κάθε σνακ και για κάθε γεύμα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές με βάση τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις τού καθένα, ώστε να ανυπομονείς να έρθει η ώρα του φαγητού.

Πέρα από το τελικό transformation, η ομάδα τού MyFlex στοχεύει στη δημιουργία μιας άριστης σχέσης των πελατών της με το φαγητό. Το φαγητό είναι μια απόλαυση και ένα μέσο κοινωνικοποίησης, πέρα από πηγή ενέργειας. Και χάρη σε όλους αυτούς τους φοβερούς ρόλους που έχει στη ζωή μας, δεν υπάρχει λόγος να το δαιμονοποιούμε ή να το αποφεύγουμε. Αντιθέτως, με τους έμπειρους διατροφολόγους τού MyFlex στο πλευρό σου μπορείς να μάθεις για την επιστήμη πίσω από το φαγητό, διαλέγοντας τα πιο λαχταριστά και υγιεινά σνακς από το flexstores.gr ή δοκιμάζοντας τις πιο θρεπτικές και πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα.

Και το ακόμα πιο σημαντικό που αξίζει να θυμάσαι; Δεν υπάρχει κανένα φαγητό που να απαγορεύεται. Τα προγράμματα διατροφής δημιουργούνται με βάση όχι τις θερμίδες τού κάθε τροφίμου αλλά τα θρεπτικά συστατικά του. Το τελικό διατροφολόγιο αποτελείται από φαγητά που καλύπτουν τις ανάγκες τού κάθε ανθρώπου σε υδατάνθρακες, λιπίδια και πρωτεΐνες. Ικανοποιώντας τις ανάγκες σου σε μακροθρεπτικά συστατικά, θα καταφέρεις όχι μόνο να χορταίνεις και να έχεις ενέργεια να χαίρεσαι την κάθε μέρα αλλά θα δεις τη σωματική αλλαγή που τόσο ήθελες και θα μπορείς να τη διατηρήσεις για χρόνια.