Επικαιρότητα:

Οι τροφές που λιώνουν το λίπος στην κοιλιά

16 Ιαν. 2023 - 17:53 | Διατροφή
Οι τροφές που λιώνουν το λίπος στην κοιλιά

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια θαυματουργή δίαιτα που να επιταχύνει την καύση του λίπους στην κοιλιά. Τα καλά νέα; Όταν κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές, το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι συνήθως το πρώτο που μειώνεται.

Η επίπεδη κοιλιά δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής, μιας και το υπερβολικό λίπος στην περιοχή μπορεί να βλάψει την υγεία μας.

Το σπλαχνικό λίπος – το «βαθύτερο» λίπος που περιβάλλει τα όργανά σας – σχετίζεται με μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η άνοια.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε υγιεινές επιλογές στην κουζίνα (εκτός από το γυμναστήριο) για να μειώσετε τα επίπεδά του και να αυξήσετε την ευεξία σας.

Οι τροφές που «λιώνουν» το λίπος στην κοιλιά
Αυγά
Τα αυγά είναι μια από τις υψηλότερης ποιότητας πηγές πρωτεΐνης που μπορείτε να επιλέξετε. Η πρωτεΐνη αποτελεί κορυφαίο σύμμαχος για το αδυνάτισμα, μιας και σας κρατά χορτάτους και έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες.

Συμπεριλαμβάνοντας λοιπόν, αυγά στην καθημερινή σας διατροφή θα τρώτε λιγότερο, θα χορταίνετε περισσότερο και το λίπος σας θα μειώνεται.

Αβοκάντο
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το αβοκάντο μπορεί να αλλάξει θετικά τον τρόπο κατανομής του λίπους στην κοιλιά στις γυναίκες.

Ειδικότερα, επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, αποκαλύπτει τα οφέλη από την κατανάλωση ενός αβοκάντο κάθε μέρα. «Οι γυναίκες που έτρωγαν αβοκάντο ως μέρος ενός καθημερινού γεύματος είδαν μείωση στο σπλαχνικό τους λίπος, το βαθύτερο λίπος στην κοιλιά που είναι πιο δύσκολο να στοχεύσουν», αναφέρουν οι ερευνητές.

Kale
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρόκειται για «υπερτροφή» της απώλειας βάρους και η επιστήμη το επιβεβαιώνει. Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερο kale θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Το kale είναι απίστευτα θρεπτικό, φυσικά χαμηλό σε θερμίδες και απίστευτα χορταστικό, καθιστώντας ευκολότερο να τηρείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με χαμηλότερες θερμίδες.

Μούρα
Μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα, όλα αποτελούν καλές επιλογές αν θέλετε να χάσετε βάρος. Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες, ένας επιτυχημένος συνδυασμός για την απώλεια βάρους.

Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για πολλά από τα οφέλη τους για την απώλεια βάρους.

vita.gr