Google αναζητήσεις που κάνεις από Δευτέρα

20 Φεβ. 2023 - 14:35 | Διατροφή
Google αναζητήσεις που κάνεις από Δευτέρα

Η αρχή της νέας χρονιάς δεν είναι η μόνη στιγμή που αποφασίζεις να θέσεις νέους στόχους. Υπάρχει και το γνωστό ‘από Δευτέρα’ που όλοι μας έχουμε σίγουρα πει πολλές φορές στη ζωή μας -για να το πούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχή της εβδομάδας είναι μια ιδανική ευκαιρία να κάνουμε αυτά που αναβάλλαμε επ’ αόριστον, όπως το να ξεκινήσουμε γυμναστική και διατροφή ή να κόψουμε το ποτό και το τσιγάρο. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι τελικά δεν ξεκινούν αυτό το οποίο έχουν πει ότι θα κάνουν από Δευτέρα, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τα θέματα αυτά -που αλλού;- στη Google. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικούς από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ψάχνει κανείς στη Google… από Δευτέρα!

Γυμναστήρια στην τάδε περιοχή
Ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους που μπαίνουν ‘από Δευτέρα’ είναι αναμφίβολα το να ξεκινήσεις γυμναστήριο! Ξέρεις, φυσικά, ότι το να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου έχει αμέτρητα οφέλη τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική σου υγεία, όμως για κάποιο λόγο, δεν το παίρνεις ποτέ απόφαση.

Με τόσες επιλογές που έχεις σε γυμναστήρια και είδη γυμναστικής, είναι πιθανό να μην ξέρεις τι να διαλέξεις κι αυτό να σε μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν πολλές προσφορές και πακέτα συνδρομών σε γυμναστήρια που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σου, όπως οι προσφορές Alterlife. Για να μην είναι όμως αυτό ακόμα μια αναζήτηση ‘από Δευτέρα’, μπορείς να ρωτήσεις σήμερα κιόλας το γυμναστήριο της γειτονιάς σου αν προσφέρει ετήσια πακέτα.

Μήπως προτιμάς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι; Υπάρχουν άπειροι γυμναστές με κανάλια στο Youtube, όπως η Natacha Oceane και η Maddie (Madfit), που μπορούν να σε καθοδηγήσουν, ώστε να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι χωρίς να βγεις από το σπίτι!

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής
Το θέμα της υγιεινής διατροφής γίνεται (ευτυχώς) όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια! Όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει αλλαγές στη διατροφή του, τόσο για να νιώθει ευεξία, όσο και για να προλάβει διάφορα προβλήματα υγείας.

Το να κάνεις δραστικές αλλαγές στη διατροφή σου μάλλον σου φαίνεται δύσκολο -και είναι. Γι’ αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις μικρές αλλαγές στη διατροφή σου σταδιακά, προχωρώντας ένα βήμα τη φορά! 

Μερικές τέτοιες αλλαγές μπορεί να είναι το να τρως ένα φρούτο κάθε μέρα, να μειώσεις τις επεξεργασμένες τροφές, να σερβίρεις το φαγητό σου σε μικρότερο πιάτο, και να αντικαταστήσεις έστω και έναν καφέ της ημέρας με πράσινο τσάι. 

Ποτά χωρίς αλκοόλ
Μήπως πιστεύεις ότι το έχεις παρακάνει τελευταία με το αλκοόλ; 

Το όριο για την ισορροπημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες. Πολύς κόσμος νιώθει ότι έχει την ανάγκη να πίνει ένα ποτό κάθε βράδυ για να ‘χαλαρώσει’, όμως αυτό μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε εξάρτηση από το αλκοόλ. 

Τα οφέλη της μειωμένης ή και μηδενικής κατανάλωσης αλκοόλ είναι πολλά, όπως η καλύτερη ποιότητα ύπνου, η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού (αφού το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα), και, φυσικά, η απώλεια κιλών. Το ήξερες ότι 6 ποτήρια κρασί έχουν 960 θερμίδες και 6 κουτάκια μπύρας 696; Σκέψου πόσες θερμίδες θα γλυτώσεις σε ένα μήνα κόβοντας το αλκοόλ! Αντί, λοιπόν, για το συνηθισμένο σου κρασί ή μπύρα, μπορείς να επιλέξεις ανθρακούχο νερό με γεύσεις, μπύρα χωρίς αλκοόλ, ή ένα αναψυκτικό.

Τρόποι βελτίωσης της ψυχικής υγείας
Η φροντίδα και η βελτίωση της ψυχικής υγείας είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους που θέτουν οι άνθρωποι σήμερα. Σε μια εποχή που τα επίπεδα του stress είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου πιο απαιτητική από ποτέ, η ψυχική υγεία είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζονται. 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία, όπως το να κρατάς ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, η ενσυνειδητότητα (mindfulness), το να λες όχι, το να μιλάς με καλοσύνη στον εαυτό σου και, φυσικά, η ψυχοθεραπεία. 

Κόψιμο τσιγάρου
Αν είσαι καπνιστής, τότε το να κόψεις το τσιγάρο είναι κάτι που σίγουρα έχεις πει πολλές φορές ότι θα κάνεις. Άλλωστε, η πλειοψηφία των καπνιστών θέλει να κόψει το τσιγάρο!

Το να σταματήσεις το κάπνισμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία και την ποιότητα ζωής σου. Κόβοντας το τσιγάρο θα έχεις περισσότερη ενέργεια, θα μειώσεις το ρίσκο του πρόωρου θανάτου, και θα βελτιώσεις την υγεία των πνευμόνων σου. Μερικές πρακτικές που μπορεί να σε βοηθήσουν στο στόχο σου είναι η χρήση υποκατάστατων νικοτίνης, το μάσημα τσίχλας, το να βρεις τρόπους να αποσπάς την προσοχή σου (γυμναστική ή κάποιο χόμπι) και η υποστήριξη από τα αγαπημένα σου πρόσωπα.  

Μάλλον το έχεις κάνει κι εσύ αυτό άπειρες φορές με τους στόχους που θέτεις: Το παίρνεις απόφαση, το λες σε όλους, βρίσκεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, και τελικά δεν το κάνεις ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα να πας ένα βήμα παρακάτω και να μπεις στη διαδικασία να πετύχεις το στόχο σου;