Επικαιρότητα:

Αδυνάτισμα: Bραδινές συνήθειες για να χάσετε κιλά

09 Μαρ. 2023 - 21:05 | Διατροφή
Αδυνάτισμα: Bραδινές συνήθειες για να χάσετε κιλά

Πολλά από τα πράγματα που μπορεί να «εκτροχιάσουν» την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα τείνουν να συμβαίνουν κατά τις… βραδινές ώρες, είτε όταν απολαμβάνετε μερικά ακόμη κοκτέιλ μετά το δείπνο είτε αφού καταναλώσετε fast food αργά το βράδυ μετά την δουλειά.

Από την άλλη πλευρά όμως, η διαμόρφωση της σωστής βραδινής ρουτίνας μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.

Οι νυχτερινές συνήθειες που σας βοηθούν να χάσετε βάρος μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Στις συνήθειες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται την τροφή καθώς κοιμάστε και στις συνήθειες που σας βοηθούν να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο ύπνο για να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια.

Βραδινές συνήθειες για αδυνάτισμα
Όταν κοιμάστε αρκετά, θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που «καίνε» θερμίδες την επόμενη. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της δομημένης άσκησης —όπως πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο—ή μπορεί να γίνει μέσω άλλων τακτικών καθημερινών δραστηριοτήτων—όπως οι δουλειές του σπιτιού.

#Μην τρώτε πολύ αργά
Πιθανότατα έχετε ακούσει αυτή τη δημοφιλή συμβουλή στο παρελθόν και πράγματι, είναι αμφιλεγόμενη.

Ανεξάρτητα από την ώρα που τρώτε, το σώμα σας επεξεργάζεται τις θερμίδες με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε αργά το βράδυ τείνουν επίσης να τρώνε πιο πυκνές σε θερμίδες τροφές ή μπορεί να μην τρώνε επειδή πεινούν, αλλά επειδή βαριούνται, λένε οι ειδικοί.

Αποφεύγοντας να τρώτε αργά το βράδυ πριν τον ύπνο είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες που δεν χρειάζεστε πραγματικά.

#Εάν θέλετε ένα βραδινό σνακ επιλέξτε ένα με πρωτεΐνη
Επειδή κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, εάν τελικά επιλέξετε να φάτε κάτι αργά το βράδυ, τότε δοκιμάστε ένα σνακ που να περιέχει πρωτεΐνη καζεΐνης, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η πρωτεΐνη καζεΐνης αφομοιώνεται πιο αργά, επομένως ένα σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να δώσει στο σώμα σας πρωτεΐνη που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όλη τη νύχτα για την επισκευή και την οικοδόμηση μυών, αναφέρουν οι ειδικοί.

#Προσέξτε την ώρα που κάνετε γυμναστική
Εάν γυμνάζεστε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου σας, μπορεί να σας είναι δύσκολο να αποκοιμηθείτε. Όμως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί το ανθρώπινο σώμα μπορεί να συνεχίσει να «καίει» θερμίδες και τις ώρες μετά την προπόνηση.

Έτσι εάν επιλέξετε την κατάλληλη ώρα για να κάνετε γυμναστική, όπως μια προπόνηση αργά το απόγευμα ή μια βραδινή βόλτα, θα συνεχίσετε να καίτε επιπλέον θερμίδες, πιθανόν και όσο κοιμάστε.

Vita.gr