Τα λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό και χάνει την θρεπτική του αξία

15 Μαίου 2023 - 14:32 | Διατροφή
Τα λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό και χάνει την θρεπτική του αξία

Ο φυσικός χυμός είναι κομμάτι μιας καλής διατροφής, ειδικά αν θέλεις να τρέφεσαι υγιεινά, προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης, ο χυμός είναι ένας έξυπνος και απολαυστικός τρόπος να δώσεις στα σώμα σου τα οφέλη των φρούτων, ειδικότερα αν τα φρούτα δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα λάθη που κάνεις και ο φυσικός χυμός χάνει τη θρεπτική του αξία.

6 "αθώα" λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό σου και χάνει την θρεπτική του αξία
Πίνεις "παλιό" φυσικό χυμό

Είναι δελεαστικό να ετοιμάσεις μερικές ώρες ή και ημέρες πριν μια γενναία ποσότητα φυσικού χυμού για να παίρνεις όλη την εβδομάδα μαζί σου. Οι ειδικοί, όμως, προειδοποιούν ότι ο φυσικός χυμός πρέπει να καταναλώνεται αμέσως για να μπορέσεις να απορροφήσεις τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Είναι ακριβός και χρονοβόρος

Το να φτιάχνεις καθημερινά τον φυσικό σου χυμό στο σπίτι δεν είναι ούτε πολυέξοδο ούτε χρονοβόρο. Αρχικά, αγόρασε εποχιακά φρούτα για να παραμείνεις εντός του μηνιαίου σου προϋπολογισμού, και στη συνέχεια οργάνωσε από πριν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να μη χάσεις χρόνο.

Να πίνεις φυσικό χυμό πριν και μετά το γεύμα

Σίγουρα, είναι απολαυστικό να καταναλώνεις τον αγαπημένο σου χυμό μαζί με το μεσημεριανό σου, αλλά είναι καλύτερα να προτιμήσεις να τον πιεις πριν το γεύμα σου. Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον υγιεινό, φρέσκο ​​χυμό σου, πιες τον με άδειο στομάχι, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από το γεύμα της επιλογής σου.

Είναι η "θεραπεία" για όλα

Ο φυσικός χυμός είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα διατροφής, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά αν δεν συνδυάζεται με άσκηση, καλό ύπνο και ισορροπημένη διατροφή. 

Δεν χρησιμοποιείς βιολογικά προϊόντα

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείς μόνο φρέσκα και βιολογικά φρούτα όταν φτιάχνεις τον χυμό σου, αφού όλα τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται μέσα σε λίγα λεπτά από την κατάποσή τους. Εάν το προϊόν που χρησιμοποιείς δεν είναι βιολογικό, τότε θα καταναλώσεις και όλα τα χημικά που έχουν προστεθεί στα φρούτα/ λαχανικά.

Ξεχνάς να τα ανακατέψεις

Ο καθένας έχει έναν αγαπημένο συνδυασμό φρούτων που επιλέγει όταν έρχεται η ώρα να πιει τον φυσικό του χυμό. Ωστόσο, καλό είναι να αναμειγνύεις και να αλλάζεις τα προϊόντα ανά διαστήματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις ότι λαμβάνεις μια ισορροπία σημαντικών βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σου.

Shape.gr