Επικαιρότητα:

Eurovision 2015: Στον τελικό η Ελλάδα

20 Μαίου 2015 - 09:11 | Eurovision

Η Ελλάδα και η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το One Last Breath πάει στο τελικό  της Eurovision. Στο κατάμεστο Stadhalle της Βιέννης η Μαρία Έλενα στον Αημιτελικό έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και μάγεψε τόσο το κοινό όσο και τους τηλεθεατές που της έδωσαν το εισητήριο για τον τελικό της 60ής Eurovision, στις  23ης Μαΐου, που θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες.

Το τραγούδι σε μουσική του  Ευθύβουλου Θεοχάρους και της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και σε στίχους του Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και η Εβελίνα Τζιώρα.

Στον Α ημιτελικό εκτός από την Ελλάδα  διαγωνίστηκαν με αλφαβητική σειρά: Αλβανία, Αρμενία, Βέλγιο, Γεωργία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Φινλανδία.

Από τον σημερινό ημιτελικό εκτός της Ελλάδας πέρασαν : Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο.

Ο β’ ημιτελικός θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου με τη «μάχη» ανάμεσα σε 17 ακόμη χώρες.

Από τον  β’ ημιτελικό, αλλες δέκα χώρες θα προκριθούν στον τελικό. Οι υπόλοιπες επτά που είναι ήδη στον τελικό είναι οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό.

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά την διεξαγωγή και του Β’ Ημιτελικού.


Real.gr Eurovision Greece από realmedialive