Eurovision 2017: Θα αποκλειστεί ή όχι από τον ελληνικό τελικό το τραγούδι που διέρρευσε;

03 Μαρ. 2017 - 05:22 | Eurovision
Eurovision 2017: Θα αποκλειστεί ή όχι από τον ελληνικό τελικό το τραγούδι που διέρρευσε;

Αναστάτωση προκλήθηκε έξι ημέρες πριν τον ελληνικό τελικό της Eurovision καθώς διέρρευσε στο Ίντερνετ ένα από τα τρία τραγούδια τα οποία θα παρουσιάσει η Demy την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης «ανέβηκε» στο YouTube το τραγούδι This Is Love, σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των John Ballard και Romy Papadea. Η διαρροή έγινε γρήγορα αντιληπτή και το τραγούδι «κατέβηκε», έχοντας καταγράψει περίπου 530 views, ενώ, όπως επεσήμανε στο peoplegreece.com άνθρωπος που ασχολείται με την διοργάνωση, το βίντεο δεν είχε καμία σχέση με το τελικό.

Μετά από σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στους ανθρώπους της ΕΡΤ και της δισκογραφικής εταιρείας της τραγουδίστριας, Panik Records, αποφασίστηκε να μην αποκλειστεί το This Is Love και ο ελληνικός τελικός να διεξαχθεί όπως έχει αποφασιστεί.

Σημειώνουμε πως, αν και η ΕΡΤ δεν έχει κανονισμό που ορίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο: στον ελληνικό τελικό του 2002 είχε διαρρεύσει το κομμάτι Love Is A Wonderful Thing της Πέγκυς Ζήνα, το οποίο διαγωνίστηκε κανονικά παρά το ότι είχε μεταδοθεί από ραδιοφωνικό σταθμό.