Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού

25 Φεβ. 2013 - 10:01 | Eurovision

1 γιαουρτάκι στη μπεσαμέλ θα κάνει όλη τη διαφορά. Ετοίμασε παραδοσιακό παστίτσιο και κάνε μπεσαμέλ με μια μικρή παραλλαγή! Βάλε γιαουρτάκι και δύο ειδών τυριά. Υπέροχη παραλλαγή...
Συστατικά

500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμελ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα κρύο
1 γιαουρτάκι
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1/3 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί gruyere
1/3 του φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
Αλάτι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες, βγάζοντας τα από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως. Σούρωσέ τα

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάλε το ελαιόλαδο με το αλεύρι να καβουρδιστούν και στη συνέχεια πρόσεθε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς

Ρίξε και το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ανακάτεψε ζωηρά ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ. Πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε να λιώσουν καλά

Κατέβασε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθσε και το κύμινο

Εν τω μεταξύ σόταρε το κρεμμυδάκι σου σε λίγο ελαιόλαδο και καβούρδισε τον κιμά σου. Συμπλήρωσε με τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει

Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνα και στρώσε στο ταψί

Σκέπασε με την μπεσαμέλ και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να κάνει χρυσαφένια κρούστα