Επικαιρότητα:

Eurovision 2024: Το Nemo επέστρεψε στην Ελβετία – Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης

13 Μαίου 2024 - 13:39 | Eurovision
Eurovision 2024: Το Nemo επέστρεψε στην Ελβετία – Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης

Την τρίτη νίκη για την Ελβετία στην ιστορία της Eurovision χάρισε το Nemo το βράδυ του Σαββάτου (11/5) στον Μεγάλο Τελικό του Μάλμε. Ο 24χρονος καλλιτέχνης έφερε τη χώρα του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, όταν στη θέση του είχε βρεθεί η – άγνωστη έως τότε – Celine Dion.

Ο εκκεντρικός τραγουδιστής, που αυτοχαρακτηρίζεται ως non-binary άτομο, συγκέντρωσε 591 βαθμούς από κοινό και επιτροπές, εντυπωσιάζοντας με το performance και την ερμηνεία του στο κομμάτι «The Code».

«Αφιερώνω την νίκη στην πόλη μου, που είναι γεμάτη παραγωγικότητα και στέλνω την αγάπη μου. Ελπίζω να καταφέρω να επιστρέψω στο Biel σύντομα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που νιώθω. Ήταν η πιο queer παράσταση που μπορέσαμε να δώσουμε. Το τραγούδι αυτό μίλησε αρχικά σε εμένα και φυσικά μίλησε και σε άλλους, που είναι σαν εμένα και αυτό σημαίνει τα πάντα», δήλωσε το Nemo στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του.

Ο νικητής της Eurovision 2024 επέστρεψε στην Ελβετία με το τρόπαιο, όπου οι συμπατριώτες του τον υποδέχθηκαν ως ήρωα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Κρατώντας σημαίες και ανθοδέσμες, φίλοι και θαυμαστές συνεχάρησαν το Nemo για τον θρίαμβο στον μουσικό διαγωνισμό, ενώ παρούσα ήταν και η περσινή εκπρόσωπος της Αυστρίας, με την οποία διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το Nemo παραδέχθηκε ότι για λίγο καιρό θα χαλαρώσει στον κήπο του: «Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο», ενώ αναφέρθηκε και στο σπασμένο τρόπαιο λέγοντας πως: «Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο».

Πηγή: zappit.gr