Επικαιρότητα:

Eurovision 2024: Πόσο κόστισε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής – Στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα

14 Μαίου 2024 - 17:54 | Eurovision
Eurovision 2024: Πόσο κόστισε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής – Στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα έγγραφα για το οικονομικό κόστος της ελληνικής αποστολής στη Eurovision 2024, λίγα 24ωρα μετά τον τελικό όπου η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι κατέκτησαν την 11η θέση.

Στο πρώτο έγγραφο αναφέρεται το ποσό των 195.712 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Τάσος Τεργιάκης στο Πρωινό του ΑΝΤ1, πρόκειται για τα πρώτα χρήματα, που βγήκαν από τα ταμεία της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό. Τμήμα του εν λόγω ποσού είναι αυτό που πληρώνουν όλες οι χώρες για να πάρουν μέρος στη Eurovision.

Στο δεύτερο έγγραφο σχετίζεται με το ξενοδοχείο όπου έμενε η ελληνική αποστολή. Το κόστος είναι 98.700 ευρώ για τη διαμονή της τραγουδίστριας και της ομάδας της σε ξενοδοχείο στο Μάλμε. Περίπου 30.000 ευρώ κόστισαν τα link για τις ζωντανές συνδέσεις στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Το booth από το οποίο εκφώνησαν τους ημιτελικούς και τον τελικό οι Ζερόμ Καλούτα και Θανάσης Αλευράς στοίχισε στην ΕΡΤ περίπου 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μαζί με τη σύμβουλό του, Λίνα Παπαδάκη κόστισαν περίπου 3.000 ευρώ για τις δύο ημέρες που μετέβησαν στη Σουηδία για τον μουσικό διαγωνισμό.

Συνολικά το ποσό αγγίζει περίπου 300.000 ευρώ.

Πηγή: govastileto.gr