Επικαιρότητα:

F… Eurovision!: Η οργισμένη αντίδραση του Ολλανδού τραγουδιστή που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό

28 Μαίου 2024 - 20:21 | Eurovision
F… Eurovision!: Η οργισμένη αντίδραση του Ολλανδού τραγουδιστή που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό

Ο Ολλανδός τραγουδιστής, Joost Klein, ο οποίος αποκλείστηκε λίγες ώρες πριν από τον τελικό της Eurovision 2024 που έγινε στις 11 Μαΐου, την Κυριακή (26/05) εξέφρασε την οργή του για τον διαγωνισμό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, ο Joost Klein δεν έχει ακόμη χωνέψει τον αποκλεισμό του, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του μεγάλου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας, και είπε σε συναυλία του τη φράση «F… Eurovision!» («Γ… τη Eurovision!»).

Έτσι, ο Ολλανδός τραγουδιστής εξέφρασε την οργή του προς την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό της Eurovision, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Βανκούβερ του Καναδά. Από την πλευρά τους, οι παρευρισκόμενοι θεατές φώναξαν «F… EBU!» («Γ… την EBU!»).

Γιατί αποκλείστηκε η Ολλανδία από τη Eurovision 2024

Υπενθυμίζεται ότι ο Joost Klein αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision 2024, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, επειδή έκανε μια «απειλητική κίνηση» προς μία εικονολήπτρια καθώς κατευθυνόταν προς τα παρασκήνια κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου.

Ο τραγουδιστής είχε «υποδείξει πολλές φορές ότι δεν επιθυμούσε να τον βιντεοσκοπήσουν και αυτό δεν έγινε σεβαστό», όπως τόνισε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας (AVROTROS), χαρακτηρίζοντας την απόφαση περί αποκλεισμού του Joost Klein, λίγες ώρες πριν από τον τελικό της Eurovision 2024, ως «δυσανάλογη». Πάντως, το ολλανδικό δίκτυο επέμεινε πως ο καλλιτέχνης δεν άγγιξε την εικονολήπτρια και απλά έκανε μία κίνηση προς το μέρος της, η οποία θεωρήθηκε ως απειλητική.

Πάντως, η απόφαση για τον αποκλεισμό του Joost Klein ελήφθη μετά την έναρξη έρευνας από τη σουηδική Αστυνομία σχετικά με καταγγελία που υπέβαλε μέλος της ομάδας παραγωγής. Η έρευνα έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η δίκη θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, αυτή μπορεί να αναβληθεί επειδή ο Joost Klein έχει ζητήσει την ακρόαση νέων μαρτύρων για να διευκρινιστεί το θέμα αυτό, όπως αποκάλυψε, τη Δευτέρα (27/05), ο Fredrik Jönsson, εισαγγελέας του Μάλμε, στο ολλανδικό δίκτυο NOS.

Πηγή: ieidiseis.gr