Επικαιρότητα:

Eurovision 2013, β’ ημιτελικός: Καλή επιτυχία Ελλάδα

16 Μαίου 2013 - 21:11 | Eurovision

Με ελληνικό στίχο, βαλκανικό ήχο, φούστες, μπαγλαμά κι ένα μουστάκι που έχει κατακτήσει το Μάλμε της Σουηδίας είναι έτοιμοι οι Κόζα Μόστρα και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης να ανέβουν σε λίγες ώρες στη σκηνή για να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.



Η ελληνική συμμετοχή έχει κληρωθεί να τραγουδήσει στην ένατη θέση ενώ ο δεύτερος ημιτελικός όπως και ο πρώτος θα ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ. Μέχρι στιγμής τα στοιχήματα δίνουν μια άνετη επικράτηση στην ελληνική συμμετοχή καθώς με απόδοση 1,04 έως 1,10 το Alchool is free φαίνεται ότι ξεπερνά άνετα τον σκόπελο του ημιτελικού και φτάνει στον τελικό της Γιουροβίζιον. Τώρα όσον αφορά στον τελικό τα νέα τουλάχιστον ως προς τις αποδόσεις δεν είναι πολύ αισιόδοξα καθώς τα στοιχήματα δίνουν στο ελληνικό τραγούδι απόδοση 51 κατατάσσοντάς το επί της ουσίας μεταξύ 10ης και 12ης θέσης.

Πάντως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης δηλώνει αισιόδοξος όχι μόνο για μια καλή θέση αλλά για την πρωτιά, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Κόζας, ο επικεφαλής του συγκροτήματος των Κόζα Μόστρα, ψηφίσθηκε ως ο πιο σέξι άντρας του διαγωνισμού.

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό χωρίς να περάσουν τη δοκιμασία των ημιτελικών.

Από τον πρώτο ημιτελικό πέρασαν η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία,η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία,το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι δεν προκρίθηκε καμία από τις 4 βαλκανικές χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό, γεγονός που μπορεί να πριμοδοτήσει με μεγαλύτερους βαθμούς την ελληνική συμμετοχή αν πάνε όλα καλά και φτάσει στον τελικό. Μεγάλη ήταν η επικράτηση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εμφάνιση της σέξι Αλιόνα για τη Λευκορωσία που είχε την υπογραφή δύο ελλήνων του Κωνσταντίνου Κουτσομίχου και του Κωνσταντίνου Εμανουήλ και που σίγουρα θα είχε μεγάλη επιτυχία στα νυχτερινά κέντρα της παραλιάκης. Όσο για το απόλυτο φαβορί; Μετά τον πρώτο ημιτελικό παραμένει η 19χρονη Έμελι από τη Δανία η οποία δηλώνει ατύπως τρισέγγονη της Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας!