Επικαιρότητα:

Τα 15 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να αισθάνεστε τύψεις η μαμά

20 Σεπ. 2013 - 10:35 | Οικογένεια

Πάντα υπάρχουν περιθώρια να είστε πιο οργανωμένη, πιο χαρούμενη μαμά και να προσέχετε την κάθε λεπτομέρεια. Αλλά δεν είστε ρομπότ -ευτυχώς!- και κανείς δεν έχει από εσάς αυτή την απαίτηση. Σας έχουμε, λοιπόν, τουλάχιστον 15 λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να νιώθετε ενοχές που δεν είστε η τέλεια μαμά (ποια είναι, άλλωστε;).

Διακοπές μόνο με τον άνδρα σας

Σκεφτείτε το: Πόσο άσχημα γίνεται να περάσουν τα παιδιά, αν μείνουν μερικές ημέρες με τη γιαγιά και τον παππού που τα υπεραγαπούν και τους κάνουν όλα τα χατίρια;
Αγάπη για τη δουλειά σας

Το ότι χαίρεστε που κάθε πρωί πηγαίνετε στην δουλειά σας, δε σημαίνει ότι δεν αγαπάτε τα παιδιά σας! Μπορείτε να είστε και εργαζόμενη και μαμά και να τα καταφέρνετε και τα δύο μια χαρά.
Αγορά οικονομικότερων ρούχων και αξεσουάρ για τα παιδιά

Τα παιδιά δεν χρειάζονται ακριβά πράγματα για να είναι χαρούμενα. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι μποτάκια με γούνα που δεν κοστίζουν 150 ευρώ, μπορούν να είναι εξίσου ζεστά, αναπαυτικά και στιλάτα με τα αντίστοιχα επώνυμα.
Αγορά ακριβότερων ρούχων και αξεσουάρ για εσάς

Μη νιώθετε άσχημα αν ξοδεύετε κάτι παραπάνω για τα δικά σας πράγματα, γιατί αφενός θα τα προσέξετε περισσότερο, ώστε να μη φθαρούν πολύ γρήγορα, και αφετέρου θα σας χωρούν και μετά από χρόνια.
Τσιμπολογάτε από το γλυκό του όταν δεν βλέπει

Μερικές μπουκιές σοκολάτας λιγότερες δεν θα του κάνουν κακό! Άλλωστε, οικογένεια είστε. Αν δεν τσιμπολογήσετε εσείς από το φαγητό του παιδιού, ποιος θα το κάνει;
Δε μπαίνετε στην πισίνα με το παιδί

Μπορεί να βαριέστε, μπορεί απλά να μη θέλετε να χαλάσετε τα μαλλιά σας και, άλλωστε, αφού προτίθεται να μπει ο μπαμπάς, γιατί να μπείτε και εσείς;
Κλείνετε την πόρτα της κρεβατοκάμαράς σας το βράδυ

Δεν χάσατε την ιδιωτικότητά σας επειδή γίνατε μαμά. Εκτός κι αν κάποιο παιδί είναι άρρωστο, και πρέπει να έχετε τον νου σας, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχετε κάθε λόγο να κρατάτε την πόρτα κλειστή. Και αν θέλουν κάτι, μπορούν απλά να χτυπήσουν.
Ενδίδετε -μερικές φορές- στις απαιτήσεις τους

Προκειμένου να γλυτώσετε τα κλάματα και την γκρίνια και να κάνετε πιο γρήγορα αυτό που θέλετε ή να κερδίσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, θα αναγκαστείτε κάποιες στιγμές να ενδώσετε και να τους επιτρέψετε να δουν λίγη ακόμα τηλεόραση ή να φορέσουν τη μπλούζα που θέλουν –κι ας μην ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο.
Τα στέλνετε καμιά φορά με τους παππούδες σε παιδικές παραστάσεις

Τα παιδιά σας μπορεί να ξετρελαίνονται με τις παιδικές παραστάσεις και να ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο αν τις απολαύσουν με τη γιαγιά και τον παππού. Εσείς, όμως, μπορεί κάποιες φορές απλά να μην έχετε καμία όρεξη για παιδικό θέατρο. Ποιο είναι το κακό;
Πετάτε τις ζωγραφιές τους

Ε ναι, μετά από 3 χρόνια, που έχουν μισοσκιστεί, μισοκιτρινίσει και που και τα ίδια τα παιδιά σας αδιαφορούν γι'αυτές, μπορείτε να τις πετάξετε! Απλά μην το κάνετε μπροστά τους!
Χαίρεστε που ο φίλος του (τον οποίον δεν συμπαθούσατε) μετακόμισε μακριά

Όχι, δεν χαίρεστε που ο γιος σας λυπήθηκε με το νέο αυτό και θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να του φτιάξετε τη διάθεση. Αλλά για το γεγονός ότι δεν θα ξαναχρειαστεί να φιλοξενήσετε ένα παιδί που βρίζει σαν νταλικέρης, πετά φαγητά στο πάτωμα και δεν υπακούει σε κανέναν «κανόνα» του σπιτιού, δε μπορείτε να πείτε ότι λυπάστε κιόλας...
Δεν φωτογραφίζετε το μωρό σας με κάθε νέο δοντάκι

Θα έρθουν και πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή του μωρού σας, τις οποίες δεν θα αμελήσετε να φωτογραφίσετε. Άλλωστε, πιστεύετε ότι θα ζητήσει ποτέ να δει αυτές τις φωτογραφίες;
Μπορείτε να περάσετε μήνες χωρίς σεξ, και δεν σας πειράζει

Οι ενοχές ότι δεν ικανοποιείτε σεξουαλικά τον άνδρα σας, μπορούν να σας μειώνουν ακόμα περισσότερο τη σεξουαλική σας διάθεση. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Παλιά ήσασταν λιγότερο κουρασμένη και το ίδιο ελπίζετε ότι θα ισχύσει όσο τα παιδιά μεγαλώνουν. Εφόσον είστε ανοιχτή στην ιδέα, και κάνετε σεξ όποτε μπορείτε, δεν έχετε λόγο να νιώθετε ενοχές.
Ξεχάσατε να της φορέσετε τα καλά της για την σχολική φωτογραφία

Σε μερικά χρόνια από σήμερα θα εκτιμήσει ότι δεν το κάνετε. Θα της αρέσει να δείχνει πιο «χύμα», ίσως και αγοροκόριτσο, παρά «στημένη» κουκλίτσα.
Κάποιες πτυχές της μητρότητας σας φαίνονται ανιαρές

Εντάξει, πόσες φορές να ενθουσιαστείτε που το παιδί σας κατέβηκε την τσουλήθρα, ενώ το έχει ήδη κάνει 100άδες φορές;