Επικαιρότητα:

Ιδέες για να μετατρέψετε τα γενέθλια του παιδιού σας σε ένα μαγικό παιχνίδι

25 Οκτ. 2013 - 08:10 | Οικογένεια

Ένα πάρτι και μια τούρτα είναι μάλλον αναμενόμενα! Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι να φέρετε λίγη μαγεία στα γενέθλια του παιδιού σας. Μερικές απλές, οικονομικές και έξυπνες ιδέες!

ΣΧΕΔΙΟ… ΔΑΠΕΔΟΥ

Αν το παιδί σας κλείνει τα 4+ χρόνια, το βράδυ πριν από τα γενέθλιά του, ενώ κοιμάται, γεμίστε το πάτωμα του δωματίου του με πολύχρονα μπαλόνια και μικρά λούτρινα παιχνίδια. Επίσης μπορείτε να σκορπίσετε παντού πολύχρωμες καραμέλες που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του πάρτι και σαν παιχνίδι.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ

Ψάξτε στην αποθήκη για κάποιο παλιό, αγαπημένο παιχνίδι του. Ένα παιχνίδι που αγαπούσε πολύ ή κάτι που του είχε χαρίσει η γιαγιά και ο παππούς. Έτσι, ένα κομμάτι ιστορίας μετατρέπεται σε ένα δώρο με νόημα.

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Κρύψτε τα δώρα του και αφήστε παντού στοιχεία ώστε να μπορέσει να τα βρει. Τυπώστε και μερικούς χάρτες για παιδιά και οργανώστε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού με κάποιο έπαθλο. Μπορείτε επίσης να ντύσετε τα παιδιά Πειρατές με λίγα αξεσουάρ και να μετατρέψετε όλο το πάρτι σε ένα ατέλιωτο παιχνίδι.

 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όταν θα πλησιάζει η ώρα που γεννήθηκε, διηγηθείτε τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Πού ήσασταν όταν σας έπιασαν οι πόνοι, τι έκανε ο μπαμπάς του κ.λπ. Τραγουδήστε το Ηappy Birthday και φάτε ένα γλυκό για να σηματοδοτήσετε την ιδιαίτερη στιγμή. Όταν τα παιδιά είναι και πιο μεγάλα και καταλαβαίνουν μπορείτε να αργανώσετε και μια βιντεοπροβολή με θέμα τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μάθετέ του να δίνει σε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί ενθαρρύνοντάς το να μαζεύει λεφτά όλο το χρόνο ώστε να προσφέρει ένα πάρτι γενεθλίων σε ένα παιδάκι που δεν έχει τη δυνατότητα αυτή. Ή μπορεί να κάνει μια φιλανθρωπική δωρεά τη μέρα των γενεθλίων του και επιβραβεύστε το για αυτό.