Επικαιρότητα:

Τα 10 καλύτερα χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

12 Δεκ. 2013 - 09:18 | Οικογένεια

Αν υπάρχει ένα δώρο που αξίζει τα παιδιά να λάβουν φέτος στις γιορτές, αυτό είναι αναμφίβολα ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Παρακάτω θα δείτε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία που θα ταξιδέψουν τα μικρά σε κόσμους μαγικούς και θα γεμίσουν τα βράδια τους με τις πιο όμορφες γιορτινές εικόνες.

Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, Ευγένιος Τριβιζάς

Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!

Τιμή: 14,40 ευρώ.





Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα

Μετά από 10 χρόνια απουσίας από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων, το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, επανακυκλοφορεί τα φετινά Χριστούγεννα και μάλιστα μαζί με το ομότιτλο CD. Οι αδελφοί Κατσιμίχα επεξεργάστηκαν από την αρχή το cd, το οποίο ξαναηχογραφήθηκε, εμπλουτισμένο, με περισσότερα κείμενα-στίχους και με νέες ενορχηστρώσεις.

Τιμή: 26,63 ευρώ.

Σύντομα στα βιβλιοπωλεία.




Το παιδί και το όνειρο, Κάρμεν Ρουγγέρη

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο μικρός Βασιλάκης, θέλοντας να παίξει, μετατρέπει το σαλόνι του σπιτιού του σε αλάνα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα γύρω έπιπλα δεινοπαθούν τόσο πολύ από τις σκανταλιές του που ζωντανεύουν και στήνουν ολόκληρο δικαστήριο σε βάρος του. Μόνος κι ανυπεράσπιστος μπροστά σε τόσους μάρτυρες κατηγορίας, περιμένει την καταδίκη του, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης για να τον υπερασπιστεί και η υπόθεση παίρνει μια απρόσμενη τροπή. «Το παιδί και το όνειρο» είναι μια ιστορία με έντονα δραματουργικά στοιχεία που ψυχαγωγεί και προβληματίζει. Πωλείται μαζί με μουσικό CD.

Τιμή: 14,40 ευρώ.

 

 

 

 

 


Ένα δώρο για τον Αϊ-Βασίλη: Μια μαγική 3-D περιπέτεια, David Wood

Ο Σαμ σκέφτηκε ότι κι ο Αϊ-Βασίλης αξίζει φέτος να πάρει ένα δώρο. Τι μπορεί όμως να θέλει για δώρο; Ένα ρούχο ή μια λιχουδιά; Ή μήπως καλύτερο από όλα θα ήταν να τον βοηθήσει κάποιος στο υπέροχο φανταστικό ταξίδι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς... Μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη ιστορία με το μαγικό εργαστήρι να ξεπετάγεται από τις σελίδες του βιβλίου!

Τιμή: 11 ευρώ.





Αγαπητέ Αγιε Βασίλη, Ρενέ Γκοσινί

Απολαύστε το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί (δημιουργού του Αστερίξ και του Λούκυ Λουκ) και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σενπέ, μέσα από τις σκανταλιές της πιο απίθανης τρελοπαρέας, που κάνει άνω κάτω δασκάλους, μαμάδες και μπαμπάδες.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Για τη δασκάλα, που είναι τόσο καλή και τόσο όμορφη όταν δεν κάνουμε φασαρία, θα ήθελα να μου φέρεις τις λύσεις όλων των προβλημάτων των μαθηματικών της χρονιάς. Ξέρω πως η δασκάλα στενοχωριέται πολύ όταν μας βάζει κακούς βαθμούς. Γι' αυτό, αν έχω τις λύσεις θα είναι τέλεια, γιατί η δασκάλα θα μου βάζει ένα σωρό καλούς βαθμούς και θα είναι πολύ ευχαριστημένη.

Τιμή: 11,25 ευρώ.






Το πνεύμα των Χριστουγέννων, Charles Dickens

Tο θαυμάσιο κλασικό μυθιστόρημα του Charles Dickens πρωτοκυκλοφόρησε το 1843. Kεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Eμπενέζερ Σκρουτζ, του οποίου η τσιγκουνιά δεν έχει προηγούμενο. Εξαιτίας της ο Σκρουτζ δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν' αγαπήσει, να χαρεί. Tο κύριο μέλημά του είναι πώς θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του. Όλα αυτά μέχρι που τον επισκέπτεται το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, όλα αλλάζουν. O Σκρουτζ ανακαλύπτει την επιτυχία, τη γαλήνη και την αγάπη. Καταλαβαίνει ότι τίποτε δεν είναι πιο πολύτιμο απ' αυτά τα συναισθήματα.

Τιμή: 12,51 ευρώ.






10 Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να γελάς, Elisabeth Holland

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που υπόσχονται να χαρίσουν στα παιδιά απίθανε στιγμές γέλιου, γεμάτες πρωτοχρονιάτικους δράκους, γλυκοκατασκόπους, φεγγαρανθρώπους, νάνους, μάγους και άλλα ξεκαρδιστικά. Συνοδεύεται από ασπρόμαυρη εικονογράφηση.

Τιμή: 7,35 ευρώ.






Ο Καρυοθραύστης, Susanna Davidson

Μόλις το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα, την παραμονή των Χριστουγέννων, το παιχνίδι της Κλάρας από καρυοθραύστης έγινε πρίγκιπας! Ο πρίγκιπας Καρυοθραύστης κάλεσε τους ταράνδους με το χρυσό του έλκηθρο και πέταξαν με την Κλάρα στη λαχταριστή "Χώρα των Ζαχαρωτών".

Μια μαγευτική ιστορία, βασισμένη στην υπόθεση του ξακουστού μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη μαγεία και το θαύμα στην περιπέτεια της Κλάρας

Τιμή: 8,29 ευρώ.





Η γειτονιά του ονείρου, Παναγιώτης Κακαλέτρης

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά για τον μικρό Ερρίκο. Ο πατέρας του αναγκάζεται να ξενιτευτεί για να αναζητήσει εργασία και το παιδί είναι πολύ στεναχωρημένο. Θα καταφέρει, άραγε, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών να βοηθήσει αυτή την οικογένεια και να φέρει πάλι τη χαρά στη γειτονιά του ονείρου;

Τιμή: 5,90 ευρώ.







Το ατύχημα του Άη Βασίλη, Αναστασία Ευσταθίου

Την προτελευταία νύχτα του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη με την τουρμπινομηχανή του, που είχε δύναμη δέκα ταράνδων. Η μηχανή όμως πέφτει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρίστου και ο χοντρούλης άγιος βρίσκεται μέσα στο τζάκι τραυματισμένος σοβαρά. Τώρα, ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και πού θα βρεθούν τόσα δώρα;

 

Τιμή: 9,17 ευρώ.