Γυμναστική μετά την εγκυμοσύνη

03 Ιουλ. 2014 - 09:59 | Οικογένεια

Μπορεί το σώμα μιας γυναίκας να χαλάει κατά την εγκυμοσύνη, ωστόσο η επαναφορά σε γυμναστικούς ρυθμούς μετά από μία εγκυμοσύνη θα πρέπει να γίνεται σταδιακά.

Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας ζητήσει να περιμένετε μέχρι να κάνετε την εξέταση των 6 εβδομάδων μετά τον τοκετό για να διαπιστώσετε ότι όλα πάνε καλά και στη συνέχεια να ξεκινήσετε να ασκήστε.

Γενικά αν κάνατε κάποια άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είχατε φυσιολογικό τοκετό, μπορείτε να ξεκινήστε μια ελαφριά άσκηση, όπως περπάτημα ή ασκήσεις stretching, μερικές ημέρες μετά τον τοκετό. Μια εβδομάδα μετά τον τοκετό ένα μισάωρο περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Σταδιακά μπορείτε να αυξάνετε τη διάρκεια ή τον αριθμό των περιπάτων.

Αν γεννήσατε με καισαρική θα περιμένετε περίπου 6 ή 8 εβδομάδες μέχρι να ασκηθείτε. Παρόλα αυτά το ελαφρύ περπάτημα προτείνεται καθώς βοηθάει στην ανάρρωση και στην αποτροπή επιπλοκών.

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν κάνατε κάποια άσκηση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε και τι είδους γυμναστική να ακολουθήσετε.

Η γυμναστική είναι πολύ καλή για το σώμα σας αλλά τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, μην το παρακάνετε. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει αλλά και για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μωρού.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr