Επικαιρότητα:

Οι λόγοι που πρέπει τα παιδιά να πίνουν πολύ νερό

09 Ιουν. 2015 - 09:44 | Οικογένεια

Περίπου το 65% του ανθρώπινου σώµατος αποτελείται από νερό.  Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των βρεφών και των μικρών παιδιών. Με βάση λοιπόν αυτές τις στατιστικές, είναι εύκολο για το καθένα να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε μια ορισμένη ποσότητα νερού κάθε μέρα. Και όχι μόνο όταν διψάμε.

Σαν γονείς όμως θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι δύσκολο ένα μικρό παιδί να προτιμήσει το νερό από τον πολύχρωμο χυμό και τα αναψυκτικά. Δείτε παρακάτω 6 λόγους για τους οποίους πρέπει τα παιδιά σας να πίνουν νερό, σύμφωνα με το baby.gr.

Το απλό και καθαρό νερό κάνει το σώμα του παιδιού να λειτουργεί καλύτερα

Όταν τα παιδιά είναι αφυδατωμένα αισθάνονται κουρασμένα και φυσικά δεν αποδίδουν καλά. Αντιθέτως όταν είναι καλά ενυδατωμένα είναι σε θέση να τρέχουν πιο γρήγορα, να  πηδούν πιο ψηλά και να απολαμβάνουν τον περίπατό τους. Βλέπετε οι μύες αποτελούνται κατά 79% από νερό, το αίμα κατά  80% από νερό και τα κόκαλα κατά  22% από νερό.

Το νερό κάνει το παιδί σας να σκέφτεται και να μαθαίνει καλύτερα

Ο εγκέφαλος αποτελείται κι εκείνος κατά 75% από νερό. Η αφυδάτωση κάνει το παιδί κυκλοθυμικό και τότε είναι που ο εγκέφαλος δεν σκέφτεται σωστά. 

Το νερό χαρίζει υγεία στο σώμα

Το νερό βοηθά το σώμα να καθαρίσει από τις τοξίνες και φυσικά η διαδικασία της πέψης γίνεται καλύτερα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα παιδιά που έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας έχουν έναν λόγο παραπάνω να πίνουν νερό.

Το νερό κάνει το δέρμα σας λαμπερό και περιορίζει τη φαγούρα

Η αφυδάτωση προκαλεί στο δέρμα φαγούρα και ξηρότητα.

Το νερό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος

Εάν το παιδί σας είναι κρυωμένο ή έχει πυρετό το σώμα του χρειάζεται μεγαλύτερη κατανάλωση νερού. Κι αυτό επειδή  το νερό βοηθά στη ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων από το λαιμό και τη μύτη. Είναι επίσης το καλύτερο φάρμακο για το βήχα! Το νερό αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής.

 

govastileto