Προσοχή: Οι φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει να ανεβάζετε στα social media

07 Δεκ. 2015 - 10:40 | Οικογένεια
Προσοχή: Οι φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει να ανεβάζετε στα social media

Νιώθετε περήφανοι και θέλετε να φωνάξετε με χαρά τα κατορθώματα των παιδιών σας είτε είναι σημαντικά είτε ασήμαντα.

Το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας επικίνδυνος κόσμος. Όση προστασία των προσωπικών δεδομένων και να υπάρχει, δείτε παρακάτω πέντε παραδείγματα στα οποία καλό θα ήταν να κρατήσετε τις στιγμές σας με τα παιδιά μακριά από τα social media.

1. Παιδιά άλλων γονιών

Οι περισσότεροι δεν θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των παιδιών τους στα social media για αυτό πριν ανεβάσετε φωτογραφίες από παιδικά πάρτι και εκδρομές με παιδιά άλλων γονιών ξανασκεφτείτε το και σεβαστείτε τις απόψεις τους.

2. Που πάνε σχολείο

Επειδή ο κόσμος έξω είναι τρομαχτικός θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά μας είναι ασφαλή στο σχολείο. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες από την τάξη του σχολείου του παιδιού σας φροντίστε να μην αναφέρετε πού ακριβώς βρίσκεται το σχολείο.

3. Γυμνές φωτογραφίες

Ο λόγος που δεν πρέπει να ανεβάζετε γυμνές φωτογραφίες φαντάζομαι πως είναι αρκετά προφανής. Δεν ξέρετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις φωτογραφίες, τι χρήση θα τις κάνει και τι μπορεί να σκεφτεί άσχετα αν είναι χαριτωμένη και αθώα η φωτογραφία του παιδιού σας. Για αυτό μην τις ανεβάζετε.

4. Φωτογραφίες με το πλήρες όνομα του παιδιού σας

Είτε είναι η ετικέτα από την σχολική του τσάντα, είτε ο έλεγχος με τους βαθμούς του, δεν χρειάζεται να φαίνονται τα ακριβή στοιχεία του παιδιού σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να την ανεβάσετε φροντίστε να θολώσετε τα στοιχεία του παιδιού σας πριν την δημοσιεύσετε.

5. Οτιδήποτε που τα παιδιά σας δεν θέλουν να γίνει γνωστό

Αν είναι μια φωτογραφία που σε εσάς μπορεί να αστεία αλλά τα παιδιά σας να ντρέπονται για αυτή μην την ανεβάζετε και σεβαστείτε την άποψη του παιδιού σας.

 

govastileto