Επικαιρότητα:

Προτάσεις για μαγικά Χριστούγεννα! Δημιούργησε ωραίες αναμνήσεις στα παιδιά

15 Δεκ. 2015 - 14:34 | Οικογένεια
Προτάσεις για μαγικά Χριστούγεννα! Δημιούργησε ωραίες αναμνήσεις στα παιδιά

Η μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ένα συνονθύλευμα αισθήσεων και αναμνήσεων που δημιουργούνται από τις παραδόσεις που ακολουθούμε κατά τη διάρκεια των χρόνων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσουμε όμορφες και απλές οικογενειακές παραδόσεις που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε υπέροχες εμπειρίες. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και, ιδίως αφού κλείσουν τα σχολεία και τα παιδιά έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορούμε να τον γεμίσουμε απολαυστικά ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι των αναμνήσεων!

Μια βραδιά το χρόνο, σχετικά κοντά στις ημέρες τις Πρωτοχρονιάς, που οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, μπορούμε να παίρνουμε την αγαπημένη μας κουβερτούλα, να βάζουμε ζεστά ροφήματα στα θερμός μας και να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας μια βόλτα στη γειτονιά, ψάχνοντας να βρούμε το πιο όμορφα φωτισμένο σπίτι!

Κάθε χρόνο μπορούμε να διαλέγουμε και να αγοράζουμε από ένα στολίδι. Με τον τρόπο αυτό, αν έχουμε παιδιά, όταν θα έρθει η στιγμή που θα ενηλικιωθούν και θα φύγουν από το σπίτι, θα μπορούν, κυριολεκτικά, να πάρουν μαζί τους κάποιες από τις αναμνήσεις τους!

Τα βράδια, από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά, μπορούμε να κάνουμε οικογενειακά πάρτι φορώντας τις πιζάμες μας! Μαζευόμαστε γύρω από το δέντρο, κρατώντας από ένα ποτήρι χυμό, γάλα ή τσάι και διαβάζουμε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μοιραζόμαστε μια Χριστουγεννιάτικη προσωπική ιστορία ή παρουσιάζουμε τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις κάποιας μακρινής χώρας!

Σημαντικό μέρος της χριστουγεννιάτικης μαγείας είναι το παιχνίδι. Μπορούμε να διοργανώσουμε βραδιές επιτραπέζιου παιχνιδιού, να φτιάξουμε όλοι μαζί απλές κατασκευές, όπως κάρτες από φωτογραφίες μας που θα στείλουμε σε φίλους και συγγενείς, να καταστρώσουμε ένα παιχνίδι θησαυρού ψάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλο το σπίτι!

Σχεδόν σε κάθε πόλη πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Αφού μάθουμε που και πότε έρχεται ο Άγιος Βασίλης στην πλατεία μας, κανονίζουμε μια επίσκεψη στο σπιτικό του!

Μια ακόμη ιδέα που μπορεί να γίνει παράδοση, είναι να βλέπουμε μια Χριστουγεννιάτικη ταινία όλοι μαζί οικογενειακά, κάθε χρόνο. Μπορούμε να κουλουριαστούμε όλοι μαζί κάτω από μια κουβέρτα στον καναπέ, να πάρουμε τα αγαπημένα μας σνακ και να απολαύσουμε την ταινία που επιλέξαμε!

Η μουσική δημιουργεί δυνατές αναμνήσεις. Ας φροντίσουμε να γεμίσουμε το σπίτι με όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Οι πιο έντονες όμως αναμνήσεις δημιουργούνται από τις μυρωδιές. Μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλα σε γλυκά και σε φαγητά… Φτιάξτε όλοι μαζί κουλουράκια. Δώστε το σχήμα που σας αρέσει, στολίστε τα με ζαχαρωτά και μοιράστε τα στους αγαπημένους σας! Αν έχει κάτι σε πληθώρα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, είναι οι μυρωδιές!

Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν μια ζωή και τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά!

Από την επιστημονική ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού