Τα 6 λάθη που κάνουν οι γονείς που παίρνουν διαζύγιο

07 Δεκ. 2016 - 06:35 | Οικογένεια
Τα 6 λάθη που κάνουν οι γονείς  που παίρνουν διαζύγιο

Όσα ζευγάρια αποφασίζουν να χωρίσουν, ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η νέα πραγματικότητα που προμηνύεται. Το σημαντικό όμως είναι να αποφευχθούν κάποια λάθη που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο παιδί. Πάμε να δούμε τα κυριότερα:

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι για τον ψυχισμό του παιδιού να μεγαλώνει σε ένα γαλήνιο οικογενειακό περιβάλλον. Και αν αυτό δεν είναι εκ των πραγμάτων εφικτό στη συγκεκριμένη περίπτωση, φροντίστε τουλάχιστον να μην τσακώνεστε μπροστά στο παιδί.

Προσοχή στον τρόπο που εκφράζεστε στο παιδί για το σύντροφό σας. Όσο θυμό και να έχετε μέσα σας για το χωρισμό και όσο υπεύθυνο κι αν τον θεωρείτε για το διαζύγιο, σε καμία περίπτωση μην εκφραστείτε με υποτιμητικό τρόπο για εκείνον, ούτε να τον κατονομάσετε ως υπεύθυνο.

Μην προσπαθήσετε να κερδίσετε την εύνοια του παιδιού έναντι του συντρόφου σας, αναφέροντας τι ακριβώς συνέβη και έφτασαν τα πράγματα στο σημείο μηδέν.

Μη βάλετε το παιδί στη μέση ως άτυπο διαμεσολαβητή ή διαιτητή. Αφήστε το έξω από όλη αυτή την κατάσταση και φροντίστε στο εξής να του δίνετε ακόμα μεγαλύτερη αγάπη και να το κάνετε να νιώθει κατά το δυνατόν ήρεμο στη νέα πραγματικότητα που ξημερώνει για όλους.

Όταν έρθει η ώρα να του ανακοινώσετε τα δυσάρεστα, αποφύγετε τη δραματοποίηση της κατάστασης και δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι θα συνεχίσετε να πασχίζετε για το καλύτερο για εκείνο.

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό λάθος είναι να προσπαθήσετε να αποξενώσετε κυριολεκτικά ή συναισθηματικά το παιδί από τον άλλο γονιό για να εκδικηθείτε τον πρώην σύντροφό σας, γιατί επί της ουσίας κακό θα κάνετε μόνο στο παιδί σας και είναι το τελευταίο που θέλετε.