Γιατί πρέπει όλα τα παιδιά να γράφουν γράμμα στον Άι Βασίλη

12 Δεκ. 2018 - 07:40 | Οικογένεια
Γιατί πρέπει όλα τα παιδιά να γράφουν γράμμα στον Άι Βασίλη

Εκείνα έχουν αρχίσει να σκέφτονται τι δώρο θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη εδώ και μέρες κι εμείς να αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι επιθυμίες τους θα πραγματοποιηθούν. Ακόμα όμως κι αν έχουμε ήδη ενημερωθεί για το τι είναι αυτό που περιμένουν να βρουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι επιβεβλημένο να τους ζητήσουμε να γράψουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, για πολλούς και διάφορους λόγους:

Θα σας δώσει κάποιες εναλλακτικές

Μπορεί τα παιδιά να είναι πολύ συγκεκριμένα και απόλυτα σε ό,τι αφορά τις επιθυμίες τους, όμως όταν απευθύνονται στον καλόκαρδο γέροντα με την κόκκινη στολή και τη γενειάδα γίνονται πιο διαλλακτικά. Έτσι, στο γράμμα του παιδιού σας μπορεί να ανακαλύψετε ότι θα είναι εξαιρετικά χαρούμενο ακόμα κι αν χρειαστεί να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο ακριβό ή δυσεύρετο από αυτό που σας έχει ήδη πει.

Οι χειρόγραφες επιστολές των παιδιών είναι τόσο χαριτωμένες!

Ακόμα και τα ορθογραφικά λάθη, ο άτσαλος γραφικός χαρακτήρας, οι πληροφορίες που νιώθουν την ανάγκη να δώσουν στον Άι Βασίλη μετατρέπουν μια απλή σελίδα χαρτί σε ένα ενθύμιο από την ηλικία της αθωότητάς τους που θα θέλετε να φυλάξετε για πάντα!

Τα παιδιά λένε (και γράφουν) τα πιο όμορφα πράγματα

Εάν έχετε ανάγκη από ένα καλό γέλιο, διαβάστε γράμματα που έχουν στείλει παιδιά στον Άι Βασίλη! Είναι απολύτως σίγουρο ότι διασκεδάσετε με την καρδιά σας -και ίσως σας ξεφύγει ένα δάκρυ από συγκίνηση ή νοσταλγία! Τι άλλο θέλει κανείς για να μπει στο κλίμα των γιορτών;

Θα διδάξει στα παιδιά την ευγνωμοσύνη

Αναζητώντας τις λέξεις για να περιγράψουν πόσο αξίζουν αυτό το δώρο και πόσο χαρούμενα θα είναι όταν το πάρουν αλλά και πόσο αγαπούν τον Άι Βασίλη για την ευκαιρία που τους δίνει να το αποκτήσουν, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν μια προσφορά που γίνεται με αγάπη. Για να εμπεδώσουν ακόμα καλύτερα, ζητήστε τους μετά τις γιορτές να γράψουν στον Άι Βασίλη (αλλά και σε όλους όσους τους έκαναν δώρα) και μια ευχαριστήρια κάρτα.