Επικαιρότητα:

Γυαλιά ηλίου: Ποια να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

01 Αυγ. 2022 - 09:11 | Οικογένεια
Γυαλιά ηλίου: Ποια να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Το πιο must-have αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι δίχως αμφιβολία τα γυαλιά ηλίου. Μπορεί μεν να δημιουργήθηκαν προκειμένου να μας προστατέψουν από τον ήλιο, ωστόσο το statement piece προσφέρει και ένα attitude, το οποίο ολοκληρώνει την εικόνα μας με τον πιο cool τρόπο. Κάθε σοβαρό fashion icon οφείλει να έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι στην ντουλάπα του που να ταιριάζει ακριβώς στο σχήμα του προσώπου του. Κι εδώ, έρχεται η δυσκολία… Ποιο ζευγάρι να επιλέξω αν έχω οβάλ πρόσωπο; Ταιριάζουν όλα τα γυαλιά ηλίου σε κάθε πρόσωπο; Και με το στιλ τι γίνεται;

Παρακάτω λοιπόν, θα σας λύσουμε όλες σας τις απορίες, προκειμένου να επιλέξετε το πιο κατάλληλο ζευγάρι για το shape του προσώπου σας και να απολαύσετε τον ήλιο προστατευμένες και με στιλ!  

Τριγωνικό shape ή πρόσωπο με έντονο πηγούνι: αν λοιπόν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε άνετα να φορέσετε πολλά σχέδια και ειδικά oversized γυαλιά ηλίου. Γενικότερα, το κόλπο είναι να δημιουργήσετε μια αρμονική εικόνα με γωνίες, παίζοντας με τα shapes των γυαλιών και του προσώπου. Σε αυτήν την ομάδα, θα προτείναμε ιδανικά, τετράγωνα  γυαλιά, μάσκες και oversized στρόγγυλα.  

Οβάλ πρόσωπο: και ένα από τα πιο συνηθισμένα shapes. Τα πρόσωπα του συγκεκριμένου σχήματος, δυσκολεύονται στην επιλογή γυαλιών ηλίου, αφού δεν διαθέτουν γωνίες οι οποίες να μπορούν να υποστηρίξουν τα πάντα. Το καλό νέο ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν sunglasses με έντονα σχέδια που μπορούν αυτά να δώσουν το απαραίτητο σχήμα, όπως τα γυαλιά-πεταλούδα, τα τύπου Ray-ban και αυτά της δεκαετίας των 00s. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τα στρόγγυλα!  

Τετράγωνο πρόσωπο: άλλη μια εύκολη περίπτωση στην οποία ταιριάζουν πολλά σχέδια γυαλιών ηλίου. Οι ήδη υπάρχουσες γωνίες του προσώπου δημιουργούν την τέλεια βάση για κάθε shape γυαλιών και εδώ δεν έχουμε παρά να προτείνουμε τα πάντα!

Στρόγγυλο πρόσωπο: μικροσκοπικό και cute, το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει σχεδόν τις ίδιες ιδιαιτερότητες με το οβάλ, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση οφείλουμε να αποφύγουμε και τις oversized επιλογές, μαζί με τις στρόγγυλες. Επιλέξτε ιδιαίτερα σχέδια, παίξτε με τις συμμετρίες και μην αγχώνεστε καθόλου. Υπάρχει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου για κάθε πρόσωπο!

https://www.instyle.gr