Επικαιρότητα:

Γιατί πρέπει να κοιμάστε γυμνοί - Τι λένε οι επιστήμονες

23 Μαίου 2018 - 11:02 | Υγεία
Γιατί πρέπει να κοιμάστε γυμνοί - Τι λένε οι επιστήμονες

Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που συνηθίζουν να κοιμούνται γυμνοί.

Τα οφέλη, ωστόσο, του γυμνού ύπνου καταδεικνύονται από πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες.

 

Βοηθά στο καλύτερο σεξ

Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι γυμνοί με το σύντροφό σας, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ελέγχει τη σεξουαλική διέγερση.

Ενισχύεται η δράση των αντιγηραντικών ορμονών

Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας τείνει να κατεβάζει τη θερμοκρασία του. Η αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλούν τα ρούχα, διακόπτει την απελευθέρωση των ορμονών με αντιγηραντική δράση, όπως επίσης και της αυξητικής ορμόνης.

Κοιμόμαστε πιο βαθιά και ποιοτικά

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, για ορισμένες μορφές αϋπνίας ευθύνεται η αδυναμία του σώματος να ρίξει τη θερμοκρασία του, ώστε να περάσει σε βαθύτερο στάδιο ύπνου.

Διώχνει την πείνα

Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή κατά τον ύπνο, τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας, της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα πείνας, αυξάνονται, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πεινασμένοι.

Προστατεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

Πηγή: onmed.gr