Επικαιρότητα:

Έλλειψη μαγνησίου: Τα 7 συμπτώματα που τη μαρτυρούν

17 Ιουλ. 2018 - 11:14 | Υγεία
Έλλειψη μαγνησίου: Τα 7 συμπτώματα που τη μαρτυρούν

Το μαγνήσιο (Mg) είναι ένα μέταλλο με πολλαπλούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ άλλων, εμπλέκεται στη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλει στη σκελετική υγεία και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμος είναι και ο ρόλος του στην εμμηνόπαυση.

Οι γυναίκες ηλικίας 31 ετών και άνω πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά περίπου 320 mg μαγνησίου, ενώ για τους άντρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 420 mg. Στις μικρότερες ηλικίες (γυναίκες και άντρες 19-30) η συνιστώμενη πρόσληψη είναι κατά 10 mg χαμηλότερη συγκριτικά με τις παραπάνω τιμές, ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαιτείται κατά 40 mg μεγαλύτερη πρόσληψη από την προαναφερθείσα.

Το μαγνήσιο βρίσκεται κυρίως σε τροφές φυτικής προέλευσης, όπως οι ξηροί καρποί (π.χ. μία μερίδα αμύγδαλα 95 γρ. δίνει 255 mg μαγνησίου), η μπανάνα (μία μέτρια μπανάνα δίνει 31,9 mg μαγνησίου) και το μπρόκολο (21 mg μαγνησίου ανά μερίδα 100 γρ.).

Όταν η πρόσληψη μαγνησίου μέσω της διατροφής είναι χαμηλότερη από αυτή που συνιστούν οι ειδικοί, εκδηλώνεται ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, τα κυριότερα από τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

 

Πηγή: Healthline