Επικαιρότητα:

Φλεβική ανεπάρκεια: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

06 Αυγ. 2018 - 11:19 | Υγεία
Φλεβική ανεπάρκεια: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

 Η φλεβική ανεπάρκεια αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, επηρεάζοντας την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους.

Τα συμπτώματα είναι πολλά και ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Τα πιο συχνά, όμως, σχετίζονται με την εμφάνιση κιρσών και ευρυαγγειών, καθώς και τον πόνο στα πόδια. Μάλιστα, όσοι υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια αισθάνονται συχνά τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα, ενώ ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό από κράμπες.

Ευτυχώς, εν έτει 2018, οι επιλογές για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν οδηγούν τον ασθενή στο χειρουργικό κρεβάτι ή σε άλλες επίπονες λύσεις. Η σωστή διατροφή, η άσκηση και η λήψη του κατάλληλου φλεβοτονικού φαρμάκου μπορούν πραγματικά σήμερα να βοηθήσουν το άτομο που υποφέρει από φλεβική ανεπάρκεια να βελτιώσει τη ζωή του

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Υπάρχουν σύγχρονα φάρμακα που απευθύνονται στα άτομα που υποφέρουν από το εν λόγω πρόβλημα και μπορούν να προστατέψουν τα πόδια από τον πόνο, το οίδημα, τις κράμπες, καθώς και από το αίσθημα βάρους και κούρασης που προκαλεί η κακή κυκλοφορία του αίματος και η οποία οφείλεται στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια. Παράλληλα, μπορούν να βελτιώσουν λειτουργικά συμπτώματα, όπως είναι ο πόνος και η ένταση του βραδινού οιδήματος, ενώ συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση της περιφέρειας αστραγάλου.

Πώς ακριβώς δρουν; Συνήθως, τα φάρμακα αυτά περιέχουν δραστικά συστατικά, όπως το εκχύλισμα του φυτού Ruscus aculeatus, η εσπεριδίνης (ουσία που περιέχεται στα εσπεριδοειδή) και η βιταμίνη C που έχουν φλεβοτονική και αγγειοπροστατευτική δράση, βοηθώντας τον ασθενή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πέρα από τα συστατικά, εξίσου σημαντικό είναι το φάρμακο που θα επιλέξουμε να έχει άμεση δράση, και να δρα μέσα σε ελάχιστες ώρες προκειμένου ο ασθενής να βλέπει ουσιαστική βελτίωση και να αισθάνεται άμεση ανακούφιση. Καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον φαρμακοποιό μας, που μπορεί να μας προτείνει την κατάλληλη λύση.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, είναι σημαντικό να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για άμεση ανακούφιση ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας τα άτομα που πάσχουν από φλεβική ανεπάρκεια υποφέρουν περισσότερο. Πράγματι, το Καλοκαίρι η αίσθηση του καψίματος στα πόδια και το πρήξιμο είναι περισσότερο έντονα, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που το τελευταίο διάστημα αισθάνεστε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα, νιώθετε συχνά κάψιμο, πρήξιμο, πόνο και φαγούρα στα άκρα σας ή παρατηρείτε την εμφάνιση κιρσών και ευρυαγγειών, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μια συχνή πάθηση που επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες και η οποία, ευτυχώς, στις μέρες μας μπορεί να αντιμετωπιστεί με το κατάλληλο φλεβοτονικό φάρμακο και μικρές αλλά σημαντικές στον τρόπο ζωής του ασθενή.