Λιγούρες: Τρόποι να τις καταπολεμήσετε

17 Δεκ. 2018 - 06:55 | Υγεία
Λιγούρες: Τρόποι να τις καταπολεμήσετε

Ο εθισμός στη ζάχαρη συνδέεται με μια σειρά σοβαρών κινδύνων για την υγεία, όπως η καρδιακή νόσος, ο καρκίνος, η άνοια και η πρόωρη γήρανση.

Δείτε επτά τρόπους για να αποφύγετε το εθισμό τη ζάχαρη και να προστατέψετε την υγεία σας:

Διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για να το πετύχετε, ξεκινάτε πάντοτε την ημέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό, που θα περιέχει καλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι εξασφαλίζουν αποθέματα ενέργειας.

Οι πρωτεΐνες αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, επειδή διασπώνται πιο αργά στο πεπτικό. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαρκή ποσότητα μέσα στην ημέρα.

Αποφεύγετε συνειδητά τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά. Εάν κάνετε αποχή από τη ζάχαρη, μετά τις πρώτες εβδομάδες το σώμα σας θα προσαρμοστεί και οι λιγούρες θα μειωθούν.

Προσοχή στην κρυμμένη ζάχαρη. Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφών, ακόμη και αυτών που πιστεύετε ότι δεν περιέχουν ζάχαρη ή γλυκαντικά.

Να κοιμάστε καλά. Η έλλειψη ύπνου ρίχνει τα επίπεδα ενέργειας και η ανάγκη του οργανισμού να την αναπληρώσει, αυξάνει την επιθυμία για ζάχαρη.

Καταπολεμήστε το στρες. Η ζάχαρη έχει προσωρινή χαλαρωτική δράση επειδή προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα με αγχώδη ιδιοσυγκρασία διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Να είστε σωματικά δραστήριοι. Ακόμη και 15 λεπτά γρήγορου βάδην μπορούν να περιορίσουν τις λιγούρες.