Επικαιρότητα:

Γιατί το σκόρδο αποτελεί μία πανίσχυρη «ασπίδα» για τον οργανισμό μας

20 Μαρ. 2020 - 12:33 | Υγεία
Γιατί το σκόρδο αποτελεί μία πανίσχυρη «ασπίδα» για τον οργανισμό μας

Η φαρμακευτική αξία του σκόρδου είναι σήμερα απολύτως αποδεκτή από την επιστήμη.

Το σκόρδο είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σήμερα ευρέως σε όλον τον κόσμο και ο βολβός του χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη μαγειρική και δευτερευόντως στη φαρμακευτική. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά όσον αφορά στην άμυνα του οργανισμού, αλλά και στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σκόρδο δρα κατά της εμφάνισης και της εξέλιξης ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Η ευεργετική δράση του σκόρδου ήταν γνωστή στον άνθρωπο ήδη από την αρχαιότητα. Διάφορες πληροφορίες για τη χρήση του και τη δράση του αυτή εντοπίζονται σε κείμενα του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη, όπου αναφέρεται ως «σκόροδον» ή «σκόρδον το ήμερο». Το σκόρδο όμως ήταν γνωστό και στον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα διαθέσιμα, το χρησιμοποιούσαν με περισσότερους από 200 τρόπους. Αντίστοιχα χρησιμοποιούσαν το σκόρδο για τις ευεργετικές του ιδιότητες τόσο οι Ιθαγενείς Αμερικανοί όσο και οι Ιάπωνες, εδώ και χιλιάδες χρόνια και είχαν αναγνωρίσει τα οφέλη του για τον άνθρωπο.

Το σκόρδο στη θωράκιση του οργανισμού

Το σκόρδο σήμερα θεωρείται ένα από τα συστατικά της φύσης που ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ζητημάτων. Εκτός από μια πανίσχυρη «ασπίδα» για την ανθρώπινη καρδιά, έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πως το σκόρδο έχει πολυάριθμες θετικές επιδράσεις και κατά κύριο λόγο, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά των μυκήτων και των βακτηριδίων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Είναι ένας από τους πιο «δυνατούς παίκτες» της άμυνας του οργανισμού, καθώς είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τις ελεύθερες ρίζες στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη όγκων. Περιέχει την θειούχα ένωση αλισίνη, που έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητισιακή και αντιϊκή δράση. Αναφορικά με την καρδιά και τη λειτουργία της, πιο ειδικά, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην επιβράδυνση της σκλήρυνσης των αρτηριών.

Συμπλήρωμα διατροφής άοσμου σκόρδου

Το μεγάλο «πρόβλημα» με το σκόρδο είναι η έντονη μυρωδιά του και η πολύ ιδιαίτερη γεύση του. Έτσι δεν είναι εύκολο να καταναλώνει κάποιος μια ωμή σκελίδα σκόρδου καθημερινά, ώστε ο οργανισμός του να επωφελείται από τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μυρωδιά αυτή του σκόρδου είναι που απωθεί τα έντομα που μπορεί να το βλάψουν ως φυτό και – σχηματικά – θα λέγαμε ότι είναι στοιχείο της «υπερδύναμής» του. Υπάρχουν όμως τρόποι να υπερνικήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο σε σχέση με την κατανάλωση του σκόρδου;

Σήμερα όντως, μπορούμε να παρακάμψουμε το ζήτημα της δυσάρεστης οσμής του σκόρδου, χρησιμοποιώντας το Superfoods Άοσμο Σκόρδο. Είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει σε σκόνη όλα τα οφέλη μιας σκελίδας σκόρδου. Πρόκειται για φυσικό εκχύλισμα σκόρδου δηλαδή, το οποίο παράγεται με ειδική επεξεργασία εκχύλισης κατά την οποία διατηρούνται τα σημαντικά συστατικά, αφαιρείται όμως αυτή η δυσάρεστη οσμή. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για όλους, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης δίαιτας. Συνιστάται η κατανάλωση μίας κάψουλας Άοσμου Σκόρδου την ημέρα, μαζί με το φαγητό, καθώς τότε απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε ιούς και βακτήρια, ενώ η υπερκατανάλωση πρέπει να αποφεύγεται. Το Άοσμο Σκόρδο εξάλλου είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή, ενώ δεν περιέχει γλουτένη, νάτριο, σάκχαρα, λακτόζη ή σόγια.

Με το Άοσμο Σκόρδο της Superfoods έχουμε ένα πολύ απλό, αλλά εξαιρετικά ωφέλιμο τρόπο για να προσλαμβάνουμε το σκόρδο και όλες του τις ευεργετικές ιδιότητες, χωρίς δυσφορία ή δισταγμούς. Μία κάψουλα μαζί με το φαγητό είναι αρκετή για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας κερδίζοντας όλα τα οφέλη της πανίσχυρης αυτής φυσικής υπερτροφής.