Πονοκέφαλος από το σεξ: Ένα υπαρκτό πρόβλημα με μια πολύ περίεργη λύση

22 Μαίου 2020 - 21:35 | Υγεία
Πονοκέφαλος από το σεξ: Ένα υπαρκτό πρόβλημα με μια πολύ περίεργη λύση

Ο πονοκέφαλος από το σ2ξ προκαλείται από τον οργασμό. Καθώς κάνετε σ3ξ, μπορεί να νιώσετε έναν θαμπό πόνο στο κεφάλι και τον λαιμό σας, που αυξάνεται όσο πλησιάζετε στην κορύφωση. Ή, πιο συχνά, μπορεί να εμφανιστεί απότομα, ως οξύς πονοκέφαλος λίγο πριν, ή κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Κατά κανόνα ο πονοκέφαλος από το σ2ξ δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό, όπως προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία, που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο.

Συμπτώματα

Υπάρχουν δύο τύποι σ2ξουαλικών πονοκεφάλων:

Ένας θαμπός πόνος στο κεφάλι και τον λαιμό, που εντείνεται καθώς ο σ2ξουαλικός σας… ενθουσιασμός αυξάνεται

Ένας ξαφνικός, σοβαρός, παλλόμενος πονοκέφαλος, που εμφανίζεται λίγο πριν, ή κατά τη στιγμή του οργασμού

Σε μερικούς ανθρώπους, παρατηρείται και συνδυασμός των δύο αυτών τύπων. Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι από το σεξ διαρκούν τουλάχιστον μερικά λεπτά. Άλλοι μπορεί να παραμείνουν για ώρες, ή ακόμα και δύο έως τρεις ημέρες!

Πολλοί άνθρωποι που έχουν σ2ξουαλικούς πονοκεφάλους θα τους βιώσουν ανά ομάδες ημερών μέσα σε λίγους μήνες, και στη συνέχεια μπορεί να διανύσουν ένα ή περισσότερα χρόνια χωρίς να έχουν πονοκεφάλους. Μέχρι και το 50% των ατόμων που πάσχουν από κεφαλαλγίες βιώνουν πονοκέφαλοι από το σ2ξ μέσα σε μια περίοδο περίπου έξι μηνών. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο ένα τέτοιο συμβάν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Αιτίες

Οποιοσδήποτε τύπος σ2ξουαλικής δραστηριότητας, που οδηγεί σε οργασμό, (δηλαδή και ο αυνανισμός) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ο απότομος πονοκέφαλος από το σ2ξ αλλά και εκείνος που αναπτύσσεται πιο αργά μπορεί να είναι πρωτογενείς διαταραχές κεφαλαλγίας, που δεν συνδέονται με καμία υποκείμενη πάθηση.

Οι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται ξαφνικά είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με

Ένα ανεύρυσμα στο εσωτερικό μιας αρτηρίας μέσα στο κεφάλι σας (ενδοκράνιο ανεύρυσμα)

Μία ανώμαλη σύνδεση μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών στον εγκέφαλο (αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες) που αιμορραγούν στον χώρο του νωτιαίου υγρού εντός και γύρω από τον εγκέφαλο

Αιμορραγία σε μία αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλο

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Στεφανιαία νόσο

Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά χάπια

Φλεγμονή από ορισμένες λοιμώξεις

Ο πονοκέφαλος από το σ2ξ που σχετίζεται και με απώλεια συνείδησης, εμετό, άκαμπτο λαιμό, άλλα νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρό πόνο που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες είναι πιθανότερο να οφείλονται σε μια υποκείμενη αιτία

Παράγοντες κινδύνου

Ο πονοκέφαλος από το σεξ μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ωστόσο, οι παράγοντες κινδύνου για αυτούς τους πονοκεφάλους είναι:

Το να είστε άντρας: Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε σεξουαλικούς πονοκεφάλους

Το να έχετε ιστορικό ημικρανιών

Πρόληψη

Μερικές φορές ο πονοκέφαλος από το σ2ξ μπορούν να αποφευχθούν με την διακοπή της σ2ξουαλικής δραστηριότητας πριν από τον οργασμό. Εν ολίγοις, μην φτάνετε σε οργασμό… για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!