Τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις πριν το σeξ

22 Σεπ. 2020 - 16:21 | Υγεία
Τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις πριν το σeξ

Το σeξ αποτελεί τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, η διαδικασία, μπορεί πολλές φορές να φέρει σε δύσκολη θέση εσένα ή τον/την σύντροφό σου αν δεν προσέξεις κάποια πράγματα.

Γι΄αυτό το λόγο, σύμφωνα με το news4health.gr προσπάθησε να αποφύγεις κάποια από τις παρακάτω 5 συνήθειες πριν το σeξ, γιατί το πιθανότερο είναι να μην περάσεις μία ευχάριστη βραδιά.

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις πριν το σeξ

1. Να φας βαριά

Πραγματικά οι αρνητικές επιπτώσεις της υπερφαγίας πριν το σeξ, θα μπορούσαν από μόνες τους να γεμίσουν ένα ολόκληρο άρθρο επί του θέματος. Από πού να ξεκινήσω; Δυσάρεστη αναπνοή; Από τα πιο συχνά ...περιστατικά. Ή μήπως τα φουσκώματα και η δυσκινησία; Φαντάσου να προσπαθείς να δοκιμάσεις μια καινούρια στάση και να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Να ανεβαίνει ο/η φίλος/η από πάνω και να «βρίσκει» στην κοιλιά σου. Κακό; Σίγουρα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μετά από πολύ φαγητό, τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης γίνονται πιο έντονα κι ενοχλητικά. Και κατά τη διάρκεια του στοματικού, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, δεν υπάρχει κάτι πιο δυσάρεστο. Για να μην αναφερθώ στους «περίεργους ήχους» που μπορούν να καταστρέψουν μια πραγματικά ονειρική βραδιά. Ξενέρωσες αρκετά; Άκου κι αυτό. Αν αντιμετωπίσεις το σεξ σαν μια ακόμη μορφή άσκησης, θα συνειδητοποιήσεις πως το φαγητό πριν από αυτό, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο και για την υγεία σου. Θυμάσαι που πάντα μας έλεγαν να τρώμε 2 με 3 ώρες πριν από γυμναστήριο, προπόνηση ή κολύμπι; Ε, το σeξ δεν αποτελεί εξαίρεση…

2. Να πιεις πολύ

Υπάρχουν δύο διαφορετικές αναγνώσεις αυτής της συμβουλής. Από τη μία, ότι έχει να κάνει με το αλκοόλ. Μπορεί ένα-δύο ποτά να σε φέρνουν σε κέφι, να σε κάνουν να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις απελευθερωμένος/η τη σeξουαλική επαφή, η παραπάνω κατανάλωση όμως, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Στυτική δυσλειτουργία για τους άντρες, θεματάκια ...λίπανσης για τις γυναίκες. Για να μην αναφερθούμε στον οργασμό που δεν έρχεται ποτέ!

Από την άλλη, δεν είναι μόνο το αλκοόλ αλλά γενικότερα η μεγάλη κατανάλωση υγρών που καλό θα ήταν να αποφεύγεται πριν το σeξ. Τα φουσκώματα είναι ένας λόγος, όπως και με το φαγητό παραπάνω. Το βασικότερο θέμα που δημιουργείται πάντως, είναι η ανάγκη για ...τουαλέτα. Σίγουρα θα σας έχει συμβεί, οπότε ξέρετε πολύ καλά πόσο επώδυνο κι αγχωτικό είναι. Πιείτε μετά το παιχνίδι λοιπόν. Εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για ...αναπλήρωση.

Οι τροφές που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι

3. Να αγχωθείς για την εμφάνισή σου

Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές νεαρές κοπέλες (όχι μόνο όμως) και είναι πραγματικά κρίμα. Λίγο πριν ξαπλώσουν στο κρεβάτι, ορισμένοι/ες αρχίζουν να επικεντρώνονται στην εμφάνιση και τις ατέλειες του σώματός τους, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν και να μη χαίρονται την όλη φάση όπως θα έπρεπε. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να γίνει αντιληπτό και πλήρως κατανοητό πως οι ατέλειες όχι μόνο είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά αρέσουν και στο άλλο μας μισό. Για αυτό και είναι μαζί σου εκείνη τη στιγμή. Δε σου κάνει ούτε χάρη, ούτε αγγαρεία. Και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις από την πλευρά σου, είναι να τον/την ευχαριστήσεις όντας γεμάτος/η αυτοπεποίθηση. Αυτό άλλωστε, είναι και το ασφαλέστερο εισιτήριο για το ...δωμάτιο της απέραντης ηδονής!

4. Να κάνεις σχέδια

Λάθος στο οποίο υποπέφτουν κυρίως άντρες και πάλι όμως, αυτό δεν αποτελεί νόμο. Τι γίνεται εδώ; Στην προσπάθεια για μια πιο έντονη κι απολαυστική σεξουαλική επαφή, ορισμένοι 20χρονοι σχεδιάζουν στο μυαλό τους το σκηνικό με κάθε λεπτομέρεια. Τοποθετούν τις στάσεις σε ...σειρά προτεραιότητας, μελετούν το τι θα πουν και ποιος θα είναι ο τόνος της φωνής που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ προσπαθούν να προβλέψουν ακόμη και τη χρονική διάρκεια του σeξ που θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο όμως. Κι αυτό διότι το σεξ οφείλει να είναι μια αυθόρμητη έκφραση του πάθους και του πόθου μας για το άλλο μας μισό. Διαφορετικά, καταντά μονότονο, βαρετό κι εντελώς μηχανικό. Κάτι σαν ...ρουτινιασμένο συζυγικό κρεβάτι.

5. Να «ξεχάσεις» τα προκαταρκτικά

Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Σeξ χωρίς προκαταρκτικά, κρέας χωρίς πατάτες (ρύζι, μακαρόνια ή ψωμί)... Ακόμη και σε καταστάσεις ερωτικών περιπτύξεων στα γρήγορα (το πρωί στο σπίτι, σε διάλειμμα της σχολής, κλπ), τα προκαταρκτικά είναι βασικό μέρος του παιχνιδιού. Μη μπερδεύεστε όμως. Προκαταρκτικά δεν είναι μόνο το στοματικό ή τα πονηρά χαδάκια. Πάνω απ’ όλα είναι τα εγκεφαλικά παιχνίδια, τα λόγια και η γενικότερη προετοιμασία πριν την σαρκική επαφή. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που λένε πως αν πηδήξεις το μυαλό κάποιου/ας, τον/την έχεις κάνει δικό/ή σου.