Επικαιρότητα:

Λαγονοψοΐτης: Πού βρίσκεται - Πώς τον διατείνουμε με τρεις απλές κινήσεις

13 Ιαν. 2021 - 15:29 | Υγεία
Λαγονοψοΐτης:  Πού βρίσκεται - Πώς τον διατείνουμε με τρεις απλές κινήσεις

Ο λαγονοψοΐτης, ένας από τους σημαντικότερους μύες του σώματος, είναι ο κύριος μυς που αφορά την φυσική σταθερότητα. Εκτείνεται από το πλάγιο τμήμα της σπονδυλικής στήλης ως τα πόδια (έξω όριο του μηρού) και είναι ο μόνος μυς που συνδέει τα πόδια με τη σπονδυλική στήλη.

Κατά την διάρκεια της μέρας καθόμαστε πάρα πολύ, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στον καναπέ. Όταν οι μυϊκοί ιστοί μένουν ακίνητοι σε μια συγκεκριμένη θέση για μεγάλες περιόδους, τείνουν να «μαρμαρώνουν» και να αναπτύσσουν κόμπους. Ένα καθημερινό παράδειγμα είναι το γραφείο που καθόμαστε για 8 -10 συνεχόμενες ώρες, το αποτέλεσμα είναι η βράχυνση του λαγονοψοϊτη με αποτέλεσμα να επιβαρύνει την μέση και αυτό να είναι η αιτία για μια οσφυαλγία ή για κάτι άλλο πιο σοβαρό.

 

 

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να διατείνεται τον λαγονοψοϊτη μετά από μια πολύωρη ακινησία

Τοποθέτηση: καθίστε στο πάτωμα όπως στη εικόνα. Προσέξτε ο κορμός να βρίσκεται σε ευθεία οι ωμοπλάτες κάτω και το γόνατο να μη ξεπερνά τα δάχτυλα του ποδιού

Εκτέλεση: σπρώξτε ελαφρά τα καθιστικά σας όπως δείχνει το βέλος μέχρι να νιώσετε διάταση στο λαγονοψοϊτη. Για περισσότερη διάταση ανεβάστε στο χέρι ψηλά, της πλευρά που το πόδι είναι τεντωμένο, με φορά προς το λυγισμένο πόδι εικ. 2

Τοποθέτηση : Ξαπλώστε στην άκρη του κρεβατιού έτσι ώστε το πόδι να βρίσκεται στον αέρα (εικόνα) και κρατήστε το αντίθετο πόδι από το γόνατο έτσι ώστε να νιώθετε την διάταση.

Εκτέλεση : Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πόδι