Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση

15 Ιαν. 2021 - 10:47 | Υγεία
Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση

 Αν και υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για κόπωση, εδώ είναι μερικές από τις πιο συνήθεις αιτίες κόπωσης. 

Αφυδάτωση.

Αν θέλετε να αυξήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα, πρώτα ελέγξτε αν είστε αφυδατωμένοι. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι 85% νερό και πρέπει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο προκειμένου να επιτελέσει τις βασικές λειτουργίες του.
Εάν δεν πιείτε αρκετό νερό, ο εγκέφαλος εξάγει υγρά από το αίμα σας για να αντισταθμίσει την έλλειψη. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας μειώνουν την ποσότητα του ενεργειακού οξυγόνου που διατίθεται στα όργανα και τους ιστούς σας.

Έλλειψη άσκησης.

Η γυμναστική σίγουρα θα σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο κουρασμένος, σωστά; Λάθος! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι σωματικές δραστηριότητες έχουν ενεργητική επίδραση. Η μετακίνηση του σώματός σας απελευθερώνει ενδορφίνες, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τη συγκέντρωσή. Προσπαθήστε να χωράτε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης μέσης έντασης κάθε μέρα. Είναι ευκολότερο εάν μπορείτε να κάνετε αυτό το στη καθημερινότητά σας είτε μόλις ξυπνήσετε, είτε αμέσως μετά τη δουλειά.

Κακή διατροφή.

Η τροφή που τρώτε έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα του ύπνου και στην ποσότητα της ανάπαυσης που λαμβάνετε κάθε βράδυ. Για μέγιστη ενέργεια, προσκολληθείτε στις πρωτεΐνες, στους υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης και στη μέτρια ποσότητα υγιών (ακόρεστων) λιπών.  Η πλειονότητα των τροφίμων σας πρέπει να είναι φυτικά, υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Αυτές οι επιλογές θα αποτρέψουν τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε εξαντλημένοι.