Επικαιρότητα:

Μαγνήσιο Οργανισμός: Αν δούμε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουμε ανεπάρκεια

27 Ιαν. 2021 - 09:21 | Υγεία
Μαγνήσιο Οργανισμός: Αν δούμε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουμε ανεπάρκεια

Μαγνήσιο Οργανισμός: Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς είναι απαραίτητο για περισσότερες από 300 λειτουργίες του οργανισμού μας. Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτές είναι η σύνθεση των πρωτεϊνών και η αποτοξίνωση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι θεωρούν ότι λαμβάνουν επαρκή ποσότητα μαγνησίου καθώς περιέχεται σε αρκετές τροφές επομένως τα 270mg ως 400mg που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός μας την ημέρα, συνήθως τελικά βρίσκονται σε ανεπάρκεια.

Το μαγνήσιο βοηθά επιπλέον στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, στη διαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία φανερώνουν την έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό μας, ώστε να προστατευθούμε.

6 συμπτώματα που μαρτυρούν έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό μας

Δυσκοιλιότητα

Καθώς το μαγνήσιο διεγείρει τη λειτουργία του εντέρου όταν λαμβάνεται σε επαρκή ποσότητα, μια χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να φανερώνει έλλειψή του.

Μυϊκοί πόνοι

Αν αισθάνεστε πόνους στους μύες, είναι πολύ πιθανό να έχετε έλλειψη μαγνησίου. Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και εμποδίζει τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ινομυαλγίας, της οστεοπόρωσης και άλλων φλεγμονών.

Περιττά κιλά

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η κινόα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα ψάρια και το γιαούρτι, βοηθούν στην απώλεια του περιττού βάρους καθώς το μαγνήσιο ενεργοποιεί τα ένζυμα που ελέγχουν την πέψη και το αίσθημα πληρότητας.

Μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ανεπάρκεια μαγνησίου συνδέεται και με τον διαβήτη ενώ μάλιστα για τον λόγο αυτό συμβουλεύουν όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη να αυξήσουν την πρόσληψη μαγνησίου.

Υπέρταση

Είναι πολύ πιθανό η υπόταση, η υπέρταση και οι αρρυθμίες να συνδέονται ανά περίσταση με την έλλειψη μαγνησίου.

Ανεξήγητη κούραση

Το μαγνήσιο καταπολεμά τις ορμόνες του στρες ωστόσο όταν δεν έχουμε επαρκές μαγνήσιο στον οργανισμό μας τότε αυτή η διαδικασία είναι αρκετά πιο δαπανηρή για εμάς με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως κουρασμένοι.