Η διατροφή που σε αδειάζει από ενέργεια

02 Ιουλ. 2021 - 12:21 | Υγεία
Η διατροφή που σε αδειάζει από ενέργεια

Αν ο τρόπος ζωής σου δεν είναι αυτός που προκαλεί την υπερβολική κούραση που νιώθεις, αν δεν υποφέρεις από προβλήματα ύπνου και κακής ποιότητος ύπνο, τότε οι ρίζες της κόπωσης που νιώθεις μπορεί να βρίσκονται στη διατροφή σου.
Αν η διατροφή στηρίζεται στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, δηλαδή λευκό ψωμί, επεξεργασμένα ζυμαρικά και δημητριακά, τότε οι διακυμάνσεις που νιώθεις στα επίπεδα της ενέργειας σου και της διάθεσης σου έχουν ως προέλευση την διατροφή σου.

 Αν νιώθεις ότι έχεις ενέργεια η οποία όμως διαρκεί λιγότερο από 60 λεπτά, και η οποία επανέρχεται μετά την κατανάλωση κάποιου τροφίμου, πλούσιο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες επεξεργασμένους, τότε έχεις μπει σε ένα φαύλο κύκλο κακής διατροφής.

Διαταρασσέται η ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού, εκκρίνεται μεγάλη ποσότητα αδρεναλίνης, αλλά η κόπωση έρχεται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η λύση είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρές ποσότητες και ανά 2-3 ώρες.  Μπορείτε να συνδυάσετε ξηρούς καρπούς με φρούτα ώστε να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα ενέργειας.