ΕΟΦ:Επικίνδυνο για την υγεία, συμπλήρωμα ενίσχυσης της σεξουαλικής λειτουργίας

11 Μαίου 2022 - 06:51 | Υγεία
ΕΟΦ:Επικίνδυνο για την υγεία, συμπλήρωμα ενίσχυσης της σεξουαλικής λειτουργίας

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, προειδοποιεί τους Έλληνες καταναλωτές σχετικά με ένα γνωστό προϊόν που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, ως συμπλήρωμα ενίσχυσης της σεξουαλικής λειτουργίας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Thaigrex Force”. 

 ΕΟΦ : Επικίνδυνο για την υγεία, συμπλήρωμα ενίσχυσης της σεξουαλικής λειτουργίας
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. 
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

healthstories.