Επικαιρότητα:

Τι να τρώμε μετά την γυμναστική για να χάσουμε βάρος

01 Μαίου 2023 - 18:53 | Υγεία
Τι να τρώμε μετά την γυμναστική για να χάσουμε βάρος

Η γυμναστική είναι απαραίτητη και ωφελεί το σώμα μας με δεκάδες τρόπους.

 Μεταξύ άλλων, η άσκηση μπορεί να επιταχύνει την καύση θερμίδων για να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, μια προσέγγιση που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να υπολογίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε έναντι των θερμίδων που καίγονται. Ένα μέτριο θερμιδικό έλλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε στον στόχο σας.

Δεδομένων αυτών, οι τροφές που καταναλώνετε μετά την προπόνηση μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πρόοδό σας, επομένως θέλετε οι επιλογές σας εκτός από χορταστικές να είναι όσο πιο θρεπτικές και ταιριαστές στα σχέδιά σας.

Απαραίτητη η «διατροφική αποκατάσταση» μετά την γυμναστική
Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μπείτε απευθείας στο ντους μετά την γυμναστική σας, είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για την διατροφική σας αποκατάσταση.

 Η διατροφική αποκατάσταση πρόκειται για την κατανάλωση τροφής μετά την προπόνησή σας που βοηθά το σώμα σας να αποκαταστήσει την ενέργεια, να υποστηρίξει τον μυϊκό ιστό και να αντικαταστήσει βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχουν εξαντληθεί κατά την διάρκεια της προπόνησής σας, όπως υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φτιάχνετε το σνακ ή το φαγητό σας μετά την προπόνηση, είναι:

  • Περιλαμβάνετε πάντα μια πηγή πρωτεΐνης για την υποστήριξη του μυϊκού ιστού που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Προσθέστε μια πηγή υδατανθράκων για να αναπληρώσετε τα αποθέματα στο σώμα σας.
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε κατά την προπόνηση.

Οι τροφές που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους

Μερικές από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να επιλέξετε, περιλαμβάνουν:

 Αυγά

 Μια βολική πηγή πρωτεΐνης και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή για την διατροφική σας αποκατάσταση. Όχι μόνο μπορείτε να τα καταναλώσετε με διαφορετικούς τρόπους αλλά η πρωτεΐνη τους δίνει στους μύες σας δομικά στοιχεία για να επισκευαστούν μετά την άσκηση.

Τόνος σε κονσέρβα

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών. Η πρωτεΐνη του τόνου βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και σας χαρίζει ένα πιο χορταστικό γεύμα ενώ έρευνες αναφέρουν ότι τα ακόρεστα λιπαρά βελτιώνουν περαιτέρω την ανάκτηση της μυϊκής απόδοσης και μειώνουν το αίσθημα πόνου μετά την γυμναστική.

Ξηροί καρποί

Ενώ αυτή η επιλογή είναι πιο θερμιδική από τις προηγούμενες, παρέχει μια εξαιρετική ισορροπία θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την αποκατάσταση και την απώλεια βάρους. Οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά που περιέχουν οι ξηροί καρποί βοηθούν το σώμα σας μετά από μια προπόνηση και αυξάνουν τον κορεσμό που θα μπορούσε να ωφελήσει τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

 
Πηγή: www.vita.gr