Επικαιρότητα:

Τα τρία μέρη του σώματός σου που πρέπει να πλένεις κάθε μέρα

02 Μαίου 2023 - 19:06 | Υγεία
Τα τρία μέρη του σώματός σου που πρέπει να πλένεις κάθε μέρα

Τα καθημερινά ντους αποτελούν μία συνήθεια με την οποία ξεκινά για πολλούς η ημέρα τους και είναι κομμάτι της ρουτίνας τους και της υγιεινής τους. Ωστόσο, είναι υποχρεωτικό το καθημερινό ντους ή το μπάνιο για κάποιον που δεν έχει τον χρόνο ή μπορεί να αμελήσει κάποια βήματα;

Είναι γνωστό πως το λούσιμο των μαλλιών μας μπορεί να αποφεύγεται καθημερινά, καθώς όπως επιβεβαιώνει η επαγγελματίας hairstylist, Alli Webb, "για τα μαλλιά είναι φυσιολογικό σε επίπεδο λιπαρότητας και μεσαίου μεγέθους, κάποιες φορές λέω στους πελάτες μου να αφήσουν τα μαλλιά τους όσο μπορούν χωρίς λούσιμο". 

 Συμβαίνει το ίδιο όμως και με το σώμα μας; Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, μπορείς να αποφύγεις το μπάνιο για κάποιες ημέρες, ώστε να μην αφαιρέσεις από το δέρμα σου τα φυσικά έλαια. Παράλληλα, οφείλεις να αποφύγεις το ζεστό νερό και τα βαριά σαπούνια, ώστε να διατηρήσεις την ενυδάτωση στο σώμα σου. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Sandy Skotnicki, βοηθός καθηγητή στη δερματολογία το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αν και μπορείς να αποφύγεις το σχολαστικό μπάνιο, δεν πρέπει να αμελήσεις 3 σημεία του σώματός σου. Ποια είναι αυτά; Οι μασχάλες, η ευαίσθητη περιοχή και τα πόδια, εξηγεί η γιατρός πως είναι τα μέρη του σώματος που πρέπει να περιποιούμαστε καθημερινά. 

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τα πόδια, ειδικότερα αν είναι εκτεθειμένα, μαζεύουν βρώμα και σκόνη, ενώ η ανάπτυξη βακτηρίων είναι πιθανή στην περίπτωση των κλειστών παπουτσιών. Συνεπώς, πρέπει καθημερινά να πλένονται και να σκουπίζονται καλά πριν κλειστούν σε κάλτσες ή παπούτσια.

Από την άλλη, οι περιοχές της μασχάλης και της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να πλένονται καθημερινά εξαιτίας των αποκρινών ιδρωτοποιών αδένων, που βρίσκονται όπου υπάρχουν τρίχες. Στην περίπτωσή τους, λοιπόν, εξαιτίας του στρες που μπορεί να δημιουργείται, οι αδένες παράγουν ένα γαλακτώδες υγρό, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα βακτήρια του δέρματος, να οδηγούν στην άσχημη μυρωδιά. 

Συνεπώς, ακόμα κι αν ο χρόνος σας δεν το επιτρέπει ή δεν θέλετε να "ταλαιπωρήσετε" περαιτέρω το δέρμα σας με ένα σχολαστικό μπάνιο, πρέπει οπωσδήποτε να περιποιηθείτε τα 3 σημεία που προαναφέρθηκαν για μία σωστή υγιεινή.

Shape.gr