Επικαιρότητα:

Pilates: Η αξία του στην ευεξία μας

12 Μαίου 2024 - 09:58 | Υγεία
Pilates: Η αξία του στην ευεξία μας

Η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια Ντόρα Κουτροκόη και η γυμνάστρια Μάντη Περσάκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την αξία του πιλάτες στην υγεία του σώματός μας.

Για την γυμναστική Pilates μίλησε η Ντόρα Κουτροκόη.

«Έκανα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και μετά με κέρδισε η δημοσιογραφία. Έκανα Pilates απλά θεωρούσα ότι δεν μπoρούσα να κάνω κάτι στο σώμα μου με το Pilates γιατί θεωρούσα ότι δεν είμαι καλή. Δεν πετύχαινα τις αναπνοές και έλεγα πως δεν θα είχα αποτέλεσμα».

Γι΄ αυτόν τον τύπο γυμναστικής μίλησε η κ. Περσάκη.

«Το Pilates ξεκινώντας κάποιος μπορεί να το βρει πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και γυμνάζουν μύες που δεν έχουν γυμνάσει ποτέ. Γυμνάζονται μύες που δεν ξέρουμε καν ότι υπάρχουν. Η ευκολία και η δυσκολία εξαρτάται από τον προπονητή. Αυτός που θα μας κάνει την μεθοδολογία Pilates να είναι βέβαιος ότι έχει πτυχίο. Pilates είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή επιπέδου. Μπορεί να γίνει με ένα μικρό στρώμα, – όπως το ξεκίνησε ο Joseph Pilates το 1920 που το έκανε σε νοσοκομειακά κρεβάτια – και μπορεί να γίνει και με εξοπλισμό. Βοηθάει πολύ στα μυοσκελετικά. Μπορεί να κερδίσει ακόμη και μια απλή φυσικοθεραπεία στον οσφυϊκό πόνο. Μπορεί να βελτιώσει όλες τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, μπορεί κάποιος να χάσει βάρος, να έχει ευλυγισία κτλ.»

Και προσέθεσε: «Είναι σημαντικό να κάνουμε και mat Pilates, δηλαδή στο έδαφος με ένα μικρό στρώμα, για το πώς με τις δυνάμεις του σώματός μας μπορούμε να βελτιώσουμε το σώμα μας. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί. Ένα είναι το είδος Pilates αλλά υπάρχει και η προοδευτικότητα στις ασκήσεις που όσο προχωράει δυσκολεύει».

πηγή: MEGA TV