Επικαιρότητα:

Τα 9 προϊόντα και καταστάσεις που συμβάλλουν στην ανδρική υπογονιμότητα

28 Μαίου 2014 - 09:42 | Άνδρας

 


Ακολουθούν 9 συνήθειες που ζημιώνουν την υγεία του σπέρματος, αλλά είναι στο χέρι σας να τις «κόψετε» ή έστω να τις περιορίσετε.


Πέρα από τα στενά καθίσματα του ποδηλάτου και το κάπνισμα υπάρχουν και άλλοι τρόποι  να βλάψετε το σπέρμα σας, που εξασκώνται μάλλον ασυνείδητα, καθώς κανένας άντρας δεν θα ήθελε χαμηλή παραγωγική ικανότητα.

Το κακό είναι ότι οι τοξικές ουσίες που ζημιώνουν την υγεία και δυναμική του σπέρματος, είναι κομμάτι της καθημερινότητας και θέλει προσοχή για να μπορέσει ένας άντρας να προστατεύσει τη γενετική ακεραιότητα των «κολυμβητών» του. Ακολουθούν 9 συνήθειες που ζημιώνουν την υγεία του σπέρματος, αλλά είναι στο χέρι σας να τις «κόψετε» ή έστω να τις περιορίσετε.

Σας δίνουν απόδειξη

Πριν παρεξηγήσετε το γεγονός και πριν βρείτε ακόμα μια αφορμή να καταγγείλετε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 40% του χαρτιού που εκδίδονται οι αποδείξεις σήμερα είναι επενδυμένο με το χημικό δισφαινόλη Α, το οποίο έχει συνδεθεί με προβλήματα  γονιμότητας και καρδιαγγειακής λειτουργίας. Αν και έχει παρατηρηθεί μείωση σπέρματος σε άντρες που είχαν υψηλό ποσοστό δισφαινόλης στα ούρα τους, κάτι σίγουρο για αυτή τη σύνδεση δεν υπάρχει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση και για να είστε καλυμμένοι, μείνετε μακριά όσο μπορείτε από το χημικό και αποθηκεύετε τις αποδείξεις σε ένα φάκελο, ώστε να μην έρχεστε καθημερινά σε επαφή με αυτές, όπως αν τις αποθηκεύατε στο πορτοφόλι σας.

Τρώτε κονσέρβες

Δεν είναι  λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη πηγή δισφαινόλης Α είναι οι συσκευασίες τροφίμων με τον συνηθέστερο ύποπτο σε αυτή την υπόθεση, τις κονσέρβες. Σχεδόν κάθε μεταλλική συσκευασία είναι καλυμμένη με δισφαινόλη, η οποία μεταφέρεται φυσικά και στην τροφή που περιέχει η συσκευασία. Επιλέγετε καλύτερα φρέσκα φρούτα και φαγητά συσκευασμένα σε γυάλινα βάζα και όχι σε κονσέρβες.

Χρησιμοποιείτε sex toys

Μην σταματήσετε να απολαμβάνετε τη ζωή, αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας ερωτικά παιχνίδια. Αποφύγετε όσα είναι κατασκευασμένα από βινύλιο, το οποίο απελευθερώνει χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο, αλλεργίες και την υπογονιμότητα. Επιλέγετε ό,τι κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητα σιλικόνη και που δεν θα έχει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία σας αργότερα.

Κάνετε ντους

Εκτός από τα ερωτικά παιχνίδια, οι βλαβερές φθαλικές ενώσεις συναντώνται και στα αρωματισμένα αφρόλουτρα και σαμπουάν, ακόμα και στις κουρτίνες μπάνιου που είναι φτιαγμένες από βινύλιο. Ίσως μάλιστα, έχετε παρατηρήσει τον πονοκέφαλο που νιώθετε όταν τις έχετε πρωτοκρεμάσει, ενώ έχετε υπόψη σας πως το καυτό νερό που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας, διευκολύνει την απελευθέρωση όλων των χημικών. Προτιμάτε προϊόντα καθαρισμού που δεν είναι αρωματικά ή ακόμα καλύτερα τα παιδικά, που είναι πιο υγιεινά και κάνουν την ίδια δουλειά.

Τρώτε τροφές με φυτοφάρμακα

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορείτε να γλιτώσετε, αλλά στο μέτρο του δυνατού, καθαρίζετε ενδελεχώς τα φρούτα και τα λαχανικά και βάλτε στο πρόγραμμα να καλλιεργήσετε στο παρτέρι σας, τον προσωπικό σας βιολογικό αγρόκηπο.

Χρησιμοποιείτε θερμαινόμενα καθίσματα

Αν και στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να γνωρίζετε πως είστε τυχεροί που μένετε στην Ελλάδα, καθώς η χρήση θερμαινόμενων καθισμάτων στο αυτοκίνητο, μπορεί να προσφέρει αυτόματη θαλπωρή, αλλά προκαλεί σημαντική ζημιά και στο σπέρμα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες γενικά και ειδικά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, που υποβάλλετε τον εαυτό σας ακόμα και όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για πολλή ώρα, καταφέρνουν και ρίχνουν την παραγωγή σπέρματος. Χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό, φροντίζετε απλά να διατηρείτε το μέτρο στην παραμονή σας στο τζακούζι, τη σάουνα και το καυτό αφρόλουτρο.

Καταναλώνετε μολυσμένα ψάρια

Προφανώς, δεν επιλέγετε συνειδητά να καταναλώνετε μολυσμένα ψάρια, αλλά ακόμα και αν πολλά χημικά έχουν απαγορευτεί, όσα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από το περιβάλλον.

Αν είστε ο ίδιος ψαράς, προτιμάτε καθαρά νέρα για να κάνετε τη δουλειά σας, ενώ αν είστε λάτρης των ψαριών, βάλτε ένα όριο στην κατανάλωσή τους και αγοράζετε από ιχθυοπωλεία που εμπιστεύεστε.

Χρησιμοποιείτε αντικολλητικά σκεύη

Τα χημικά που καθιστούν τα μαγειρικά σκεύη αντικολλητικά επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή σπέρματος, γι΄αυτό είναι σημαντικό κάθε φορά που το αντικολλητικό σας τηγάνι χαλάει να αντικαθίσταται άμεσα με ένα άλλο, μη αντικολλητικό μεν, καλύτερο για την υγεία σας δε.

Καταναλώνετε τρόφιμα και χρησιμοποιείτε καλλυντικά με συντηρητικά

Συντηρητικά που προκαλούν γενετικές αλλαγές στο σπέρμα και έχουν ακόμα συνδεθεί με τον καρκίνο του στήθους βρίσκονται σε φαγητά αλλά και σε πολλά καλλυντικά. Θα τα βρείτε συχνότερα με την ονομασία παραμπέν, γι’ αυτό διαβάζετε πάντα τα συστατικά στα προϊόντα που αγοράζετε, ώστε να μην τα περιέχουν και ιδανικά τρώτε βιολογικά. Τέλος, μάθετε να κατασκευάζετε οι ίδιοι τα καθαριστικά σώματος που θα χρησιμοποιείτε.