Καλύτερο και πιο δυνατό σπέρμα με…

26 Αυγ. 2014 - 13:52 | Άνδρας

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να βελτιωθεί η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξουν οι άνδρες στη διατροφή τους ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.

Η ερευνητική ομάδα από το Τορίνο πραγματοποιεί επί του παρόντος κλινική δοκιμή σε 100 άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Μία ομάδα συμμετεχόντων θα προσθέσει μία μερίδα ξηρών καρπών (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα ή φιστίκια) στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα, ενώ μία άλλη έχει λάβει οδηγία να μειώσει την καθημερινή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, περιορίζοντας τις ποσότητες επεξεργασμένου κρέατος και γαλακτοκομικών και παράλληλα αυξάνοντας τις ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών που λαμβάνουν από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και τους καρπούς.

Στόχος των ερευνητών είναι να αποδείξουν στην πράξη τη θεωρία ότι οι δύο αυτές στρατηγικές συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας, καθώς έχει παλαιότερα αποδειχθεί ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν σημαντική επίδραση προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς, μεταξύ άλλων, καταπολεμούν τις φλεγμονές.