Επικαιρότητα:

Καφές για καλή στύση;

22 Μαίου 2015 - 09:59 | Άνδρας

Αμερικανοί επιστήμονες σχετίζουν την κατανάλωση καφέ με την προστασία από τη… στυτική δυσλειτουργία.

Μέχρι σήμερα, επιστήμονες συσχέτιζαν την κατανάλωση καφέ με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές συμβάλλει στην προστασία από την άνοια, τον διαβήτη τύπου 2, ακόμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Όσον αφορά το θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας, τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι σήμερα ήταν αντιφατικά. Ωστόσο, τώρα έρχεται νέα μελέτη να αναδείξει τα οφέλη του καφέ στη… στύση!

Οι άντρες που πίνουν μια ή δυο κούπες καφέ την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία, υποστηρίζουν ερευνητές.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας πιστεύουν ότι η καφεΐνη συμβάλλει την χαλάρωση των αρτηριών στην περιοχή του πέους, αυξάνοντας έτσι την ροή του αίματος.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία περίπου 4.000 ανδρών, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την καθημερινή τους διατροφή και αξιολόγησαν την ποσότητα καφέ, τσαγιού και άλλων ροφημάτων που κατανάλωναν μέσα στο 24ωρο.

Πάντως, οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση της στυτικής δυσλειτουργίας με την κατανάλωση καφέ στους διαβητικούς ασθενείς.