Γιατί ο άνδρας έχει εμμονή με τα γυναικεία στήθη - Επιστημονική εξήγηση

26 Σεπ. 2016 - 06:52 | Άνδρας
Γιατί ο άνδρας έχει εμμονή με τα γυναικεία στήθη - Επιστημονική εξήγηση

Οι άνδρες μπορούν να τα παρατηρούν για ώρες… ατελείωτες, οι δε γυναίκες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο στητά.

Ο λόγος φυσικά για τα γυναικεία στήθη. Στις μέρες μας, η εμμονή με το στήθος του αδύναμου φύλλου επηρεάζει τα πάντα. Από το μάρκετινγκ μέχρι τη σόουμπιζ. Γιατί όμως προσελκύει τόση προσοχή; Η βρετανική Mirror επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα, αποκαλύπτοντας την… επιστήμη πίσω από τη γοητεία που ασκεί ένα πλούσιο μπούστο.

main in

1. Τα στήθη είναι τα νέα… οπίσθια

Συμφώνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, τα στρογγυλεμένα οπίσθια συνδεόταν με την  νεότητα και τη γονιμότητα, αφού τα οιστρογόνα ευνοούν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή των γλουτών. Η έλξη για τα γυναικεία στήθη πηγάζει από την ομοιότητα τους (ως προς το σχήμα) με τα οπίσθια, η οποία γεννά συνειρμούς στο ανθρώπινο μυαλό. Η έλξη αυτή πρέπει να παρουσιάστηκε για πρώτη φορά όταν το είδος μας άρχισε να κάνει σεξ στην ιεραποστολική στάση.

2. Ο δεσμός ανάμεσα στον θηλασμό και το συναισθηματικό δέσιμο

Όταν ένα μωρό θηλάζει, από το στήθος της μητέρας εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης), η οποία δημιουργεί ένα συναισθηματικό δέσιμο που διαρκεί για πάντα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατά το ερωτικό παιχνίδι με τα στήθη.

Ένα κύμα ωκυτοκίνης «πλημμυρίζει» το σώμα, με αποτέλεσμα οι εραστές να έρχονται πιο κοντά και συναισθηματικά.

3. Η μοναδικότητα του ανθρώπινου στήθους μεταξύ των θηλαστικών

Το ανθρώπινο στήθος είναι μοναδικό μεταξύ των θηλαστικών. Οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά θηλαστικά των οποίων τα στήθη μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, το μέγεθος του ανθρώπινου στήθους μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, εξαιτίας της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου. Επίσης, πάνω από το 50% των γυναικών διαθέτουν ανόμοια σε μέγεθος στήθη, με το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.απο kontranews.gr