Επικαιρότητα:

Η νέα BMW σειρά 2 Active Tourer θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο

06 Οκτ. 2021 - 14:39 | Άνδρας
Η νέα BMW σειρά 2 Active Tourer θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Η εργονομία και η λειτουργικότητα του εσωτερικού, όπως και η αναγνωρισμένη οδηγική απόλαυση συνθέτουν το προφίλ της νέας BMW σειράς 2 Active Tourer. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου της πολυτελούς compact κατηγορίας, που διαθέτει δυναμικό στυλ και επιβλητική παρουσία η οποία αποτυπώνεται στην σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Τέσσερις εκδόσεις με εμπρόσθια κίνηση και ισχύ από 136 μέχρι και 218 ίππους θα βγουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ BMW στη Λειψία, ενώ αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Μάλιστα δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις θα προστεθούν στη γκάμα λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν καθαρές επιφάνειες που αποπνέουν σπορ δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, οι αρετές αυτές εκφράζονται κυρίως από την εντυπωσιακή, μεγαλύτερη μάσκα και το λεπτό περίγραμμα των προβολέων. Η νέα BMW διατίθεται στάνταρ με προβολείς full-LED Adaptive LED Headlights με λειτουργία φωτισμού στροφής, αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα τεχνολογίας matrix και φώτα πόλης.

Οι πολύ πιο έντονα κεκλιμένες κολόνες A συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, το εκτεταμένο σχήμα των πλαϊνών παραθύρων, οι λαβές θυρών που δεν εξέχουν και οι λεπτές κολόνες C συνεισφέρουν επίσης στην αεροδυναμική σιλουέτα του νέου αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος είναι μυώδες και οι απολήξεις εξαγωγής ενσωματώνονται χωρίς να είναι ορατές στην πίσω ποδιά σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.

Η γεωμετρία της καμπίνας και οι πολυάριθμες λεπτομέρειες είναι εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία της τεχνολογικής ναυαρχίδας BMW iX. Αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον προηγμένης πολυτέλειας, όπου κυριαρχούν ο πίνακας οργάνων, η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με το ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου. Ο χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων, ενώ μπροστά από αυτόν βρίσκονται μεγάλες ποτηροθήκες και μία υποδοχή νέας σχεδίασης για κινητό. Προσφέρει, επίσης, στους επιβάτες και των πέντε καθισμάτων αισθητά μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων συγκριτικά με την προκάτοχό της. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 470 και 1.455 λίτρων στις BMW 218i Active Tourer και BMW 218d Active Tourer και μεταξύ 415 και 1.405 λίτρων στις BMW 220i Active Tourer και BMW 223i Active Tourer.

Μία νέα έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V κάνει το ντεμπούτο της στις BMW 223i Active Tourer. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ που τώρα έχει αυξηθεί στα 14 kW/19 ίππους.

Η νέα BMW 223i Active Tourer παράγει συνολικά 160 kW/218 ίππους (κινητήρας εσωτερικής καύσης 204 ίππους και ηλεκτροκινητήρας 19 ίππους) και η BMW 220i Active Tourer αντίστοιχα 170 ίππους (κινητήρας εσωτερικής καύσης 156 ίππους και ηλεκτροκινητήρας 19 ίππους). Επίσης, από το λανσάρισμα διατίθεται η BMW 218i Active Tourer με 136 ίππους.

Όλοι οι βενζινοκινητήρες υιοθετούν μία νέα διαδικασία καύσης και διπλό σύστημα ψεκασμού. Ο πετρελαιοκινητήρας που κινεί τη νέα BMW 218d Active Tourer χρησιμοποιεί έμβολα χαμηλών τριβών και υπερσυμπίεση δύο σταδίων με αυξημένη απόδοση. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 ίπποι.

Η γκάμα θα επεκταθεί περαιτέρω το καλοκαίρι του 2022 με την προσθήκη δύο plug-in υβριδικών μοντέλων. Αυτά θα εφοδιάζονται για πρώτη φορά με την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία θα ενισχύσει τον δυναμισμό και θα τους χαρίζει πολύ μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

ΑΠΕ ΜΠΕ