Επικαιρότητα:

Άρχισαν τα όργανα: Ποιο κανάλι της ΕΡΤ καταργείται

05 Αυγ. 2019 - 10:15 | Media
Άρχισαν τα όργανα: Ποιο κανάλι της ΕΡΤ καταργείται

Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην ΕΡΤ. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση μαζί με το ΑΠΕ πέρασαν στη δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τις όποιες αλλαγές. Τόσο το κομμάτι της ΕΡΤ όσο και του Αθηναϊκού Πρακτορείου αποτελούν «καυτές πατάτες» για τη νέα κυβέρνηση αφού τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν μιλήσει κατά καιρούς για εξορθολογισμό του κόστους.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» είναι πιθανό να προταθεί εθελούσια έξοδος των εργαζομένων από την ΕΡΤ. Στο σχέδιο, πέρα από την αποχώρηση μερίδας του προσωπικού της υπό αυτή τη μορφή, περιλαμβάνεται και η συνταξιοδότηση (κανονική ή πρόωρη) πολλών υπαλλήλων της εταιρείας, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση του αριθμού τους κατά 1/4 σε σχέση με τώρα.

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απόφαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχει η Δημόσια Τηλεόραση.

Οι κυβερνώντες επιθυμούν σημαντικές μειώσεις στα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αν η ΕΡΤ επιτύχει περικοπές στα συμβόλαια για τις αθλητικές μεταδόσεις είναι πιθανό να έχουμε και κατάργηση κάποιου καναλιού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ένα, δηλαδή, εκ των ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sports και ERT World θα «απορροφηθεί» από τα υπόλοιπα 4. Μένει να δούμε αν τελικά θα ισχύσει αυτό το σενάριο με αποχώρηση σημαντικού αριθμού εργαζομένων αλλά και απορρόφηση ενός καναλιού.