Επικαιρότητα:

Πάνος Μουζουράκης: Η συγκινητική ιστορία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από το Άγιο Όρος

30 Σεπ. 2019 - 09:52 | Media
Πάνος Μουζουράκης: Η συγκινητική ιστορία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από το Άγιο Όρος

 Το τραγούδι «Σκόνη» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου επέλεξε να ερμηνεύσει στην blind audition του χθεσινού «The Voice» ο Στέλιος Χατζηαβραμίδης και το κλίμα φορτίστηκε.

Ο Πάνος Μουζουράκης αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό και τους τηλεθεατές μια πολύ συγκινητική ιστορία που του είχε πει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

O Πάνος Μουζουράκης μετά το τραγούδι συγκινημένος έφερε στο μυαλό του τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και είπε την ιστορία που του είχε πει ο αείμνηστος τραγουδοποιός:

«Ο Λαυρέντης, κάποια στιγμή που είχαμε μια συζήτηση,  μου είχε πει για μια εμπειρία του που είχε πάει στο Άγιο Όρος να λύσει κάποια θέματα και μπήκε μέσα στο κελί του γέροντα, χωρίς να ξέρει ο γέροντας ποιος είναι. Ήθελε να λύσει ένα θέμα μιας απώλειας και ενός πόνου. Του είπε ο γέροντας χωρίς να ξέρει "να μην στεναχωριέσαι, το κοριτσάκι απλώς κρέμασε το παλτό του και πέρασε στο διπλανό δωμάτιο". Επειδή μου είχε περιγράψει πόσο βάλσαμο ήταν στην απώλεια αυτή η ιστορία και πως ο γέροντας το είδε και το περιέγραψε, έτσι κι εγώ αισθάνομαι ότι δεν χάθηκε τίποτα στη σκόνη. Ίσα ίσα έχει αφήσει μια τεράστια κληρονομιά, υπέροχα τραγούδια που θα μας ταξιδεύουν για πάντα. Και κρέμασε το παλτουδάκι του κι ο Λαυρέντης και πέρασε στο διπλανό δωμάτιο κι εκεί μας περιμένει όλους, μετά», ανέφερε ο Πάνος Μουζουράκης.

Δείτε το βίντεο: