Επικαιρότητα:

Σάλος από καταγγελία για απόπειρα βιασμού από γνωστό δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιαστή

02 Φεβ. 2021 - 11:29 | Media
Σάλος από καταγγελία για απόπειρα βιασμού από γνωστό δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιαστή

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στο χώρο του αθλητισμού και τις απανωτές καταγγελίες για άσκηση λεκτικής-ψυχολογικής βίας και κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, αίσθηση προκαλεί και η πρώτη δημόσια ονομαστική καταγγελία για τον χώρο των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα - όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» - ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, κατείγγειλλε ονομαστικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook «απόπειρα βιασμού» σε βάρος μιας δημοσιογράφου από γνωστό δημοσιογράφο - παρουσιαστή.

Στην ανάρτησή του γίνεται λόγος για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων» και προσθέτει ότι, κατά την άποψη του, είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Στην ανάρτησή του γίνεται λόγο για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων» και προσθέτει ότι είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Συγκεκριμένα με δύο αναρτήσεις του ο δημοσιογράφος περιγράφει την επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου:

«Γυρνώντας από την κουζίνα με το ποτήρι στο χέρι, με έσπρωξε και μου επιτέθηκε λέγοντας ότι θα πάρει και αυτός αυτό που “παίρνουν και οι άλλοι “ Παλέψαμε , άρχισε να φωνάζει, τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στο δίπλα δωμάτιο. Εύκολα τον σκότωνα εκείνο το βράδυ. Η δύναμη που βρήκα να τον χτυπήσω και να τον βγάλω από το σπίτι ακόμα με εκπλήσσει».

Στη δεύτερη ανάρτηση αναφέρει ο δημοσιογράφος: «Πήγα στην αστυνομία, περιέγραψα τα πάντα και δήλωσα τα ονόματα των συναδέλφων που ήθελαν να καταθέσουν υπέρ μου.
Κρύφτηκε για να παρέλθει το αυτόφωρο. Λογικό.
Η σύζυγός του έμαθε και με κάλεσε να μου ζητήσει να αποσύρω την μήνυση γιατί έχουν ένα παιδί.
Της θύμισα ότι και εγώ έχω και μάλιστα πάνω από ένα. Της είπα ότι οφείλω στα παιδιά μου να μην αποσύρω την μήνυση».


Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Σε αυτή την υπόθεση, το πέπλο της Σιωπής, έσπασε.
Και χαίρομαι που οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ που στηρίζει και προτρέπει τα θύματα τέτοιων βάρβαρων επιθέσεων να βγούν και να μιλήσουν, μου παρέχει έτσι την πλήρη υποστήριξη της στην προσπάθεια μου να συμβάλω, με την συγκατάθεση του θύματος, στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.
Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζουν.
Είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και περιμένω να σταθούν στο ύψος τους με αποφασιστική αξιοπρέπεια, όπως το έχουν ήδη κάνει πολλοί και τους ευχαριστώ.
Αυτή η υπόθεση έχει παρακλάδια που αγγίζουν βαθιές χορδές ενός πολύχρονου παρασκηνίου, πλευρές του οποίου, σας βεβαιώνω, για όσους είναι -δικαίως- ανυποψίαστοι, είναι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις».